De Duitse chemiereus BASF wil schaliegas in Europa winnen. In Duitsland, Frankrijk en Polen zijn er mogelijkheden.
Topman Harald Schwager ziet een groot potentieel voor schaliegas in Europa, verklaart hij in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Schwager benadrukt dat BASF graag onderzoek wil doen naar de mogelijkheden om de winning 'sociaal geaccepteerd en milieuvriendelijk' uit te voeren.

In verscheidene landen van Europa heerst er felle kritiek op de winning van schaliegas, omdat een dergelijk proces veel schade aan het milieu en de leefomgeving zou veroorzaken. Onder meer in Frankrijk is de winning verboden.

In de Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren een stille energierevolutie plaatsgevonden, waarbij de VS dankzij schaliegas in korte tijd zelfvoorzienend kunnen worden op energiegebied.

Volgens Schwager past de oliedochter van BASF, Wintershall, voor het winnen van aardgas al tientallen jaren de techniek toe die ook bij het winnen van schaliegas wordt gebruikt. Dat heeft volgens de topman nog nooit geleid tot verontreiniging. (Belga/BO)

De Duitse chemiereus BASF wil schaliegas in Europa winnen. In Duitsland, Frankrijk en Polen zijn er mogelijkheden. Topman Harald Schwager ziet een groot potentieel voor schaliegas in Europa, verklaart hij in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Schwager benadrukt dat BASF graag onderzoek wil doen naar de mogelijkheden om de winning 'sociaal geaccepteerd en milieuvriendelijk' uit te voeren. In verscheidene landen van Europa heerst er felle kritiek op de winning van schaliegas, omdat een dergelijk proces veel schade aan het milieu en de leefomgeving zou veroorzaken. Onder meer in Frankrijk is de winning verboden. In de Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren een stille energierevolutie plaatsgevonden, waarbij de VS dankzij schaliegas in korte tijd zelfvoorzienend kunnen worden op energiegebied. Volgens Schwager past de oliedochter van BASF, Wintershall, voor het winnen van aardgas al tientallen jaren de techniek toe die ook bij het winnen van schaliegas wordt gebruikt. Dat heeft volgens de topman nog nooit geleid tot verontreiniging. (Belga/BO)