De nieuwe investering is goed voor een extra capaciteit van 155.000 ton en zal tot een twintig jobs met zich meebrengen. Een precies bedrag wordt niet vermeld, maar er is sprake van 'tientallen miljoenen euro's'. In 2014 moet de operatie afgerond en klaar zijn.

BASF meldt dat het daarmee in de eerste plaats zijn interne bevoorradingszekerheid voor butadieen wil garanderen. Het is ook de bedoeling om de externe markt op te gaan. Op de markt van butadieen geldt een quasi chronische krapte.

In Ludwigshafen, de hoofdzetel van BASF, staat al een kraker voor butadieen, met een capaciteit van 105.000 ton. Butadieen is een grondstof die gebruikt wordt om onder meer synthetisch rubber te produceren. De bandenindustrie is dan ook een belangrijke afnemer van het product. (KC)

De nieuwe investering is goed voor een extra capaciteit van 155.000 ton en zal tot een twintig jobs met zich meebrengen. Een precies bedrag wordt niet vermeld, maar er is sprake van 'tientallen miljoenen euro's'. In 2014 moet de operatie afgerond en klaar zijn. BASF meldt dat het daarmee in de eerste plaats zijn interne bevoorradingszekerheid voor butadieen wil garanderen. Het is ook de bedoeling om de externe markt op te gaan. Op de markt van butadieen geldt een quasi chronische krapte. In Ludwigshafen, de hoofdzetel van BASF, staat al een kraker voor butadieen, met een capaciteit van 105.000 ton. Butadieen is een grondstof die gebruikt wordt om onder meer synthetisch rubber te produceren. De bandenindustrie is dan ook een belangrijke afnemer van het product. (KC)