Momenteel maakt het bedrijf jaarlijks wereldwijd 590.000 ton aan SAP's, superabsorberende polymeren. Die stoffen kunnen meerdere keren het eigen gewicht in vocht opnemen, waardoor ze erg geschikt zijn voor luiers, incontinentieproducten en maandverband.

Woensdag maakte BASF bekend dat het wereldwijd 500 miljoen gaat investeren om de productietechniek aan te passen. In de komende twee tot drie jaar worden na tien jaar onderzoek bestaande installaties aangepast aan een nieuwe techniek met 'druppelpolymerisatie'.

De eerste aanpassingen gebeuren in Europa, gevolgd door Azië en Amerika. Zowel de oude als de nieuwe techniek zullen bij BASF blijven bestaan. Het aandeel dat wordt omgevormd, werd niet meegedeeld.

BASF Antwerpen, de tweede grootste productiesite van BASF wereldwijd, produceert volgens woordvoerder Daan Esch zowat een derde van de wereldproductie aan superabsorberende polymeren.

Een 'belangrijk' bedrag van de totale investering van het half miljard komt volgens hem naar Antwerpen, al wordt geen nauwkeurig bedrag of richtgetal genoemd. (Belga/BO)

Momenteel maakt het bedrijf jaarlijks wereldwijd 590.000 ton aan SAP's, superabsorberende polymeren. Die stoffen kunnen meerdere keren het eigen gewicht in vocht opnemen, waardoor ze erg geschikt zijn voor luiers, incontinentieproducten en maandverband.Woensdag maakte BASF bekend dat het wereldwijd 500 miljoen gaat investeren om de productietechniek aan te passen. In de komende twee tot drie jaar worden na tien jaar onderzoek bestaande installaties aangepast aan een nieuwe techniek met 'druppelpolymerisatie'. De eerste aanpassingen gebeuren in Europa, gevolgd door Azië en Amerika. Zowel de oude als de nieuwe techniek zullen bij BASF blijven bestaan. Het aandeel dat wordt omgevormd, werd niet meegedeeld. BASF Antwerpen, de tweede grootste productiesite van BASF wereldwijd, produceert volgens woordvoerder Daan Esch zowat een derde van de wereldproductie aan superabsorberende polymeren. Een 'belangrijk' bedrag van de totale investering van het half miljard komt volgens hem naar Antwerpen, al wordt geen nauwkeurig bedrag of richtgetal genoemd. (Belga/BO)