Het aantal nieuwe vacatures in de Londense financiële districten Canary Wharf en The City is vorige maand toegenomen van 2.690 een jaar eerder tot 4.100 in mei van dit jaar, laat het wervingsbureau Astbury Marsden maandag optekenen. Het aantal nieuwe banen in de financiële sector zit intussen al voor de vijfde opeenvolgende maand in de lift.

Volgens Adam Jackson, managing director bij Astbury Marsden, valt er tegenwoordig behoorlijk wat winst te sprokkelen in bepaalde segmenten van de beurs, zoals bij de fixed income-producten, bepaalde grondstoffen en de handel in valuta'. "Ook de positieve sfeer die vandaag op de beursvloer heerst en specialisten in hun vakgebied steeds meer mogelijkheden biedt, hebben wij in lange tijd niet meer gezien," verduidelijkt Jackson. Daar komen ook nog eens een pak fusies en overnames bij.

Het aantal overzeese overnames door Britse bedrijven kwam op het hoogste peil te staan sinds de lente van 2012. Dat komt volgens de studie van het wervingsbureau doordat de 'ondernemersvriendelijke' Conservatieve Partij afgelopen maand de Britse parlementsverkiezingen heeft gewonnen.

De banken gaan nu op zoek naar nieuw personeel om tegemoet te komen aan de gevolgen van de oplopende kwartaalwinsten die de effecteninstellingen hebben geboekt, gestimuleerd door een terugkeer van de volatiliteit in de obligatie- en valutamarkten, luidt het bij Astbury Marsden.

Dat de banken toch iets geleerd hebben uit de voorbije bankencrisis blijkt uit het feit dat ze niet enkel meer traders in dienst willen nemen, maar ook hun divies versterken om wangedrag te beteugelen en waar mogelijk uit te roeien. Ook is er een sterke vraag naar de zogenaamde 'risk professionals', meldt Astbury Marsden.

(Bloomberg/BO)

Het aantal nieuwe vacatures in de Londense financiële districten Canary Wharf en The City is vorige maand toegenomen van 2.690 een jaar eerder tot 4.100 in mei van dit jaar, laat het wervingsbureau Astbury Marsden maandag optekenen. Het aantal nieuwe banen in de financiële sector zit intussen al voor de vijfde opeenvolgende maand in de lift.Volgens Adam Jackson, managing director bij Astbury Marsden, valt er tegenwoordig behoorlijk wat winst te sprokkelen in bepaalde segmenten van de beurs, zoals bij de fixed income-producten, bepaalde grondstoffen en de handel in valuta'. "Ook de positieve sfeer die vandaag op de beursvloer heerst en specialisten in hun vakgebied steeds meer mogelijkheden biedt, hebben wij in lange tijd niet meer gezien," verduidelijkt Jackson. Daar komen ook nog eens een pak fusies en overnames bij. Het aantal overzeese overnames door Britse bedrijven kwam op het hoogste peil te staan sinds de lente van 2012. Dat komt volgens de studie van het wervingsbureau doordat de 'ondernemersvriendelijke' Conservatieve Partij afgelopen maand de Britse parlementsverkiezingen heeft gewonnen.De banken gaan nu op zoek naar nieuw personeel om tegemoet te komen aan de gevolgen van de oplopende kwartaalwinsten die de effecteninstellingen hebben geboekt, gestimuleerd door een terugkeer van de volatiliteit in de obligatie- en valutamarkten, luidt het bij Astbury Marsden.Dat de banken toch iets geleerd hebben uit de voorbije bankencrisis blijkt uit het feit dat ze niet enkel meer traders in dienst willen nemen, maar ook hun divies versterken om wangedrag te beteugelen en waar mogelijk uit te roeien. Ook is er een sterke vraag naar de zogenaamde 'risk professionals', meldt Astbury Marsden.(Bloomberg/BO)