Zes maanden heeft de overnamestrijd om Antwerps Beroepskrediet, een regionale bank met acht kantoren en zeven agenten in de provincie Antwerpen, geduurd. Er waren twee kandidaten: CMNE Belgium, de holding boven de bank BKCP, en Bank van Breda, een dochter van Ackermans & van Haaren.

CMNE bood de hoogste prijs, 540 euro per aandeel, maar dat bod werd door het bestuur en de directie van ABK als vijandig bestempeld. De top van ABK vond dat BKCP te weinig garanties voor het personeel bood, en vreesde een massale ontslagronde. CMNE was immers van plan ABK in het net van BKCP te integreren.
De negen bestuurders-vennoten van ABK kozen mede daarom voor het lagere bod van Bank van Breda, dat 490 euro per aandeel bood. Bank van Breda wil ABK als autonome entiteit behouden en heeft naar eigen zeggen een expansieplan voor de Antwerpse kredietverlener in petto.

Tesamen telden de negen ABK-bestuurders 90.000 van de 245.000 aandelen van ABK, maar elk van hun aandelen was wel goed voor 10 stemrechten. De facto controleerden zij dus de vennootschap en konden zij beslissen met welke partij ze in zee gingen. Enkele dagen geleden verkochten zij hun aandelen aan Bank Van Breda. Daardoor had deze bank 87 procent van de stemrechten in handen. Toen ze ook nog bekend maakte dat ze deze aandelen niet zou doorverkopen aan CMNE, en dus afzag van een snelle meerwaarde, was de strijd gestreden. Er restte CMNE/BKCP niets anders dan de handdoek in de ring te werpen.

Het gevolg van de overname is dat ABK uit het net van het Beroepskrediet stapt. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder gingen zeven regionale banken van het Beroepskrediet in BKCP op. Nu rest er nog één autonome regionale afdeling van het Beroepskrediet: OBK in Gent.

P.C.

Zes maanden heeft de overnamestrijd om Antwerps Beroepskrediet, een regionale bank met acht kantoren en zeven agenten in de provincie Antwerpen, geduurd. Er waren twee kandidaten: CMNE Belgium, de holding boven de bank BKCP, en Bank van Breda, een dochter van Ackermans & van Haaren. CMNE bood de hoogste prijs, 540 euro per aandeel, maar dat bod werd door het bestuur en de directie van ABK als vijandig bestempeld. De top van ABK vond dat BKCP te weinig garanties voor het personeel bood, en vreesde een massale ontslagronde. CMNE was immers van plan ABK in het net van BKCP te integreren. De negen bestuurders-vennoten van ABK kozen mede daarom voor het lagere bod van Bank van Breda, dat 490 euro per aandeel bood. Bank van Breda wil ABK als autonome entiteit behouden en heeft naar eigen zeggen een expansieplan voor de Antwerpse kredietverlener in petto. Tesamen telden de negen ABK-bestuurders 90.000 van de 245.000 aandelen van ABK, maar elk van hun aandelen was wel goed voor 10 stemrechten. De facto controleerden zij dus de vennootschap en konden zij beslissen met welke partij ze in zee gingen. Enkele dagen geleden verkochten zij hun aandelen aan Bank Van Breda. Daardoor had deze bank 87 procent van de stemrechten in handen. Toen ze ook nog bekend maakte dat ze deze aandelen niet zou doorverkopen aan CMNE, en dus afzag van een snelle meerwaarde, was de strijd gestreden. Er restte CMNE/BKCP niets anders dan de handdoek in de ring te werpen. Het gevolg van de overname is dat ABK uit het net van het Beroepskrediet stapt. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder gingen zeven regionale banken van het Beroepskrediet in BKCP op. Nu rest er nog één autonome regionale afdeling van het Beroepskrediet: OBK in Gent. P.C.