De bank zal volgens de zakenkrant The Wall Street Journal donderdag bekendmaken dat ze 17 miljard dollar zal ophoesten om een einde te maken aan de gerechtelijke procedures.

Het ministerie van Justitie verwijt Bank of America de verkoop van zeer risicovolle en complexe hypotheekproducten. Die rommelkredieten mondden uit in miljarden dollars verlies voor de kopers en lagen aan de basis van de kredietcrisis die in 2008 losbarstte. Een bron die vertrouwd is met het dossier zei aan The Wall Street Journal dat beide partijen nu een schikking hebben getroffen. Het nieuws wordt voorlopig niet bevestigd door Bank of America of het ministerie.

Hoogste individuele boete ooit

Wel berichtten kranten al enige tijd dat de bank en het ministerie dicht bij een akkoord stonden. De bank zou 16 tot 17 miljard dollar betalen, waarvan er 9 tot 10 miljard worden overgemaakt aan de autoriteiten. Het restbedrag dient voor schadevergoedingen aan de gedupeerde beleggers.

Het zou gaan om de hoogste individuele boete die een bank ooit moest slikken in de VS. Het twijfelachtige record staat momenteel nog op naam van JP Morgan Chase, dat in november instemde 13 miljard dollar te betalen om vervolging te vermijden in een dossier dat eveneens te maken had met rommelkredieten.

(Belga/MS)

De bank zal volgens de zakenkrant The Wall Street Journal donderdag bekendmaken dat ze 17 miljard dollar zal ophoesten om een einde te maken aan de gerechtelijke procedures. Het ministerie van Justitie verwijt Bank of America de verkoop van zeer risicovolle en complexe hypotheekproducten. Die rommelkredieten mondden uit in miljarden dollars verlies voor de kopers en lagen aan de basis van de kredietcrisis die in 2008 losbarstte. Een bron die vertrouwd is met het dossier zei aan The Wall Street Journal dat beide partijen nu een schikking hebben getroffen. Het nieuws wordt voorlopig niet bevestigd door Bank of America of het ministerie. Hoogste individuele boete ooit Wel berichtten kranten al enige tijd dat de bank en het ministerie dicht bij een akkoord stonden. De bank zou 16 tot 17 miljard dollar betalen, waarvan er 9 tot 10 miljard worden overgemaakt aan de autoriteiten. Het restbedrag dient voor schadevergoedingen aan de gedupeerde beleggers. Het zou gaan om de hoogste individuele boete die een bank ooit moest slikken in de VS. Het twijfelachtige record staat momenteel nog op naam van JP Morgan Chase, dat in november instemde 13 miljard dollar te betalen om vervolging te vermijden in een dossier dat eveneens te maken had met rommelkredieten.(Belga/MS)