Het gaat wel om een kleine winstval, een jaar eerder was het tweede kwartaal goed voor 3,22 miljard dollar. BoA dankt het resultaat aan de verminderde druk door niet nagekomen leningen.

De winst bedraagt 28 dollarcent per aandeel. Analisten gepolst door het financiële persagentschap Bloomberg hadden op een winst gerekend van 23 dollarcent per aandeel, voor eenmalige items.

Een jaar eerder was er 33 dollarcent winst per aandeel, maar toen haalde BoA een deel van de winst uit de verkoop van een stuk van de participatie in de Chinese Construction Bank.

De omzet nam fors af: -11 procent op jaarbasis tot 29,15 miljard dollar. De provisie voor "slechte leningen" werden met 17 procent verminderd tegenover het eerste kwartaal.

Het gaat wel om een kleine winstval, een jaar eerder was het tweede kwartaal goed voor 3,22 miljard dollar. BoA dankt het resultaat aan de verminderde druk door niet nagekomen leningen. De winst bedraagt 28 dollarcent per aandeel. Analisten gepolst door het financiële persagentschap Bloomberg hadden op een winst gerekend van 23 dollarcent per aandeel, voor eenmalige items. Een jaar eerder was er 33 dollarcent winst per aandeel, maar toen haalde BoA een deel van de winst uit de verkoop van een stuk van de participatie in de Chinese Construction Bank. De omzet nam fors af: -11 procent op jaarbasis tot 29,15 miljard dollar. De provisie voor "slechte leningen" werden met 17 procent verminderd tegenover het eerste kwartaal.