De zware verliescijfers komen niet als een verrassing, want de bank maakte in juni nog bekend 14 miljard dollar (9,7 miljard euro) uit te trekken om geschillen over rommelkredieten - als gevolg van de kredietcrisis - te regelen. Het verlies per aandeel bedraagt in het tweede kwartaal 90 dollarcent.

Om aan de nieuwe Basel III-regels (over de kapitaalreserves) voor banken te voldoen, moet de bank bovendien op zoek naar 50 miljard dollar. Dat zou de reden zijn waarom Bank of America een belang van 21 miljard dollar in China Construction Bank wil verkopen.

Het aandeel van bank of America kelderde in 2011 al met 27 procent, en sloot maandag voor het eerst sinds mei 2009 af onder de 10 dollar.

(bloomberg/BO)

De zware verliescijfers komen niet als een verrassing, want de bank maakte in juni nog bekend 14 miljard dollar (9,7 miljard euro) uit te trekken om geschillen over rommelkredieten - als gevolg van de kredietcrisis - te regelen. Het verlies per aandeel bedraagt in het tweede kwartaal 90 dollarcent.Om aan de nieuwe Basel III-regels (over de kapitaalreserves) voor banken te voldoen, moet de bank bovendien op zoek naar 50 miljard dollar. Dat zou de reden zijn waarom Bank of America een belang van 21 miljard dollar in China Construction Bank wil verkopen.Het aandeel van bank of America kelderde in 2011 al met 27 procent, en sloot maandag voor het eerst sinds mei 2009 af onder de 10 dollar. (bloomberg/BO)