Bank Degroof en Petercam hadden op 19 januari een intentieverklaring tot fusie bekendgemaakt. Daarop volgde een boekenonderzoek (due diligence), die woensdag uitmondde in de definitieve fusieovereenkomst.

"Met een vermogen onder beheer van meer dan 50 miljard euro wordt de nieuwe entiteit de onafhankelijke financiële instelling bij uitstek in België, met een leidende positie in haar drie metiers (private banking, institutioneel beheer en investment banking), en een vooraanstaande speler in Europa",luidt het in een persbericht.

Voor de fusie zullen alle activa en passiva van Petercam getransfereerd worden naar naar de juridische entiteit Bank Degroof, zodat de nieuwe groep haar bankvergunning kan behouden.

De operatie zou, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. (Belga/BO)

Bank Degroof en Petercam hadden op 19 januari een intentieverklaring tot fusie bekendgemaakt. Daarop volgde een boekenonderzoek (due diligence), die woensdag uitmondde in de definitieve fusieovereenkomst."Met een vermogen onder beheer van meer dan 50 miljard euro wordt de nieuwe entiteit de onafhankelijke financiële instelling bij uitstek in België, met een leidende positie in haar drie metiers (private banking, institutioneel beheer en investment banking), en een vooraanstaande speler in Europa",luidt het in een persbericht. Voor de fusie zullen alle activa en passiva van Petercam getransfereerd worden naar naar de juridische entiteit Bank Degroof, zodat de nieuwe groep haar bankvergunning kan behouden.De operatie zou, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. (Belga/BO)