Het milieuschandaal rond gemanipuleerde emissietests bijVolkswagen-dieselwagens sijpelt langzaam door tot op de werkvloer. Volgens de ondernemingsraad van Volkswagen staan er banen op de tocht bij de onderneming.

Vast staat dat er in de kosten moet worden gesnoeid, wat gevolgen kan hebben voor het personeelsbestand. Logischerwijs zijn werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst dan als eersten aan de beurt.

"Wij zullen er alles aan doen om al onze collega's voor het bedrijf te behouden", melden de vertegenwoordigers van de werknemers zaterdag. "Maar we weten dat het bestuur andere scenario's bestudeert."

Volkswagen maakte eerder bekend de investeringen in zijn hoofdmerk met 1 miljard euro per jaar terug te schroeven. Ook wordt een lopend kostenbesparingsprogramma versneld uitgevoerd.

Sommige analisten ramen de kosten van het schandaal bij Volkswagen rond 35 miljard euro, herstellingen van de voertuigen, regelgevende boetes en rechtszaken inbegrepen.

(Belga/Reuters/BO)

Het milieuschandaal rond gemanipuleerde emissietests bijVolkswagen-dieselwagens sijpelt langzaam door tot op de werkvloer. Volgens de ondernemingsraad van Volkswagen staan er banen op de tocht bij de onderneming. Vast staat dat er in de kosten moet worden gesnoeid, wat gevolgen kan hebben voor het personeelsbestand. Logischerwijs zijn werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst dan als eersten aan de beurt. "Wij zullen er alles aan doen om al onze collega's voor het bedrijf te behouden", melden de vertegenwoordigers van de werknemers zaterdag. "Maar we weten dat het bestuur andere scenario's bestudeert." Volkswagen maakte eerder bekend de investeringen in zijn hoofdmerk met 1 miljard euro per jaar terug te schroeven. Ook wordt een lopend kostenbesparingsprogramma versneld uitgevoerd. Sommige analisten ramen de kosten van het schandaal bij Volkswagen rond 35 miljard euro, herstellingen van de voertuigen, regelgevende boetes en rechtszaken inbegrepen.(Belga/Reuters/BO)