In de Gentse vestiging van autobouwer Volvo Cars wordt de band stilgelegd door een staking bij toeleverancier Faurecia.

De band wordt woensdagnamiddag - rond 13u30 - stilgelegd door een tekort aan binnenpanelen voor deuren. Die worden geleverd door de Duitse toeleverancier Faurecia, waar een sociaal conflict is ontstaan.

Het personeel is economisch werkloos ten gevolge van overmacht, liet woordvoerder Mark De Mey woensdagvoormiddag weten. "We weten niet wanneer het sociaal conflict bij de internationale toeleverancier zal duren, maar we hebben onze mensen gevraagd alert te blijven en de telefoon aan de hand te houden voor het geval we oproepen om terug aan het werk te gaan", verduidelijkte hij.

Intussen raakte bekend dat het sociaal conflict bij de Duitse toeleverancier is opgelost, waardoor de nachtploeg van Volvo Cars in Gent aan de slag kan.

Door de 'economische werkloosheid ten gevolge van overmacht' werd al één aangekondigde shift economische werkloosheid ingetrokken. Het is niet duidelijk of de overmachtsituatie knabbelt aan de nog twee resterende (aangekondigde) dagen economische werkloosheid. Dat zal pas worden beslist als bekend is hoe groot het productieverlies is door het gebrek aan onderdelen.

"Economische werkloosheid wordt ingepland in productiecijfers en daar wordt naartoe gewerkt. De situatie nu is een heel vervelend en een zwaar probleem, want die is niet gepland", luidt het. (Belga/BO)

In de Gentse vestiging van autobouwer Volvo Cars wordt de band stilgelegd door een staking bij toeleverancier Faurecia. De band wordt woensdagnamiddag - rond 13u30 - stilgelegd door een tekort aan binnenpanelen voor deuren. Die worden geleverd door de Duitse toeleverancier Faurecia, waar een sociaal conflict is ontstaan.Het personeel is economisch werkloos ten gevolge van overmacht, liet woordvoerder Mark De Mey woensdagvoormiddag weten. "We weten niet wanneer het sociaal conflict bij de internationale toeleverancier zal duren, maar we hebben onze mensen gevraagd alert te blijven en de telefoon aan de hand te houden voor het geval we oproepen om terug aan het werk te gaan", verduidelijkte hij.Intussen raakte bekend dat het sociaal conflict bij de Duitse toeleverancier is opgelost, waardoor de nachtploeg van Volvo Cars in Gent aan de slag kan. Door de 'economische werkloosheid ten gevolge van overmacht' werd al één aangekondigde shift economische werkloosheid ingetrokken. Het is niet duidelijk of de overmachtsituatie knabbelt aan de nog twee resterende (aangekondigde) dagen economische werkloosheid. Dat zal pas worden beslist als bekend is hoe groot het productieverlies is door het gebrek aan onderdelen. "Economische werkloosheid wordt ingepland in productiecijfers en daar wordt naartoe gewerkt. De situatie nu is een heel vervelend en een zwaar probleem, want die is niet gepland", luidt het. (Belga/BO)