Balta-dochter Exelto produceert in Zwijnaarde garens en vezels voor onder meer vloerbekleding.

Volgens CEO Carl Verstraelen van Balta Group heeft het bedrijf de afgelopen jaren nog investeringen gedaan om de efficiëntie in de productie te verhogen, maar zijn die onvoldoende gebleken om tegen een competitieve kostprijs garens te kunnen leveren. Daarbij zou zowel de interne als de externe vraag naar garens sterk zijn afgenomen.

De productie en verkoop van de divisie 'Staple Fibers" (vezels voor tapijten) op dezelfde locaties, blijft rendabel en wordt onverminderd voortgezet, luidt het. (Belga/BO)

Balta-dochter Exelto produceert in Zwijnaarde garens en vezels voor onder meer vloerbekleding. Volgens CEO Carl Verstraelen van Balta Group heeft het bedrijf de afgelopen jaren nog investeringen gedaan om de efficiëntie in de productie te verhogen, maar zijn die onvoldoende gebleken om tegen een competitieve kostprijs garens te kunnen leveren. Daarbij zou zowel de interne als de externe vraag naar garens sterk zijn afgenomen. De productie en verkoop van de divisie 'Staple Fibers" (vezels voor tapijten) op dezelfde locaties, blijft rendabel en wordt onverminderd voortgezet, luidt het. (Belga/BO)