De overname van de Amerikaanse sectorgenoot Bentley Mills in het tweede kwartaal was goed voor 10,1 procent van de omzetstijging, 6,1 procent komt uit organische groei. Vooral de karpetten deden het goed in de eerste jaarhelft, met een toename van bijna 13 procent.

De commerciële afdeling, die tapijt levert aan grotere klanten als bedrijven of hotels, deed er bijna 8 procent bij. De omzet in de residentiële afdeling, waar het Verenigd Koninkrijk de grootste afzetmarkt is, daalde wel licht met 1,8 procent door de daling van het Britse pond na de Brexit.

De hogere grondstofprijzen hadden dan weer niet het verwachte effect op de brutobedrijfswinst. Die kwam uit op 46,5 miljoen euro, een stijging met 11,1 procent.

Halfweg juni trok Balta naar de Brusselse beurs tegen een intekenprijs van 13,25 euro per aandeel, een prijs waar de West-Vlamingen nog altijd onder noteren. Toch noemt de tapijtgigant de beursintroductie 'succesvol', en benadrukt het bedrijf dat het kredietprofiel aanzienlijk verbeterd is en de schuldratio verlaagd werd.

CEO Tom Debusschere behoudt dan ook de vooruitzichten voor heel 2017. "We anticiperen op voortdurende tegenwind van hogere grondstofprijzen en valuta-impact en blijven compenserende maatregelen nemen. We blijven ervan overtuigd dat we onze doelstellingen voor het volledige jaar zullen bereiken", klinkt het in een communiqué.

Nog volgens het bedrijf zit de integratie van Bentley Mills 'op schema' en moet de overname vanaf het vierde kwartaal van 2017 extra inkomsten genereren. Bij de beursopening koerste Balta na de bekendmaking van de resultaten woensdagochtend 1 procent hoger.

De overname van de Amerikaanse sectorgenoot Bentley Mills in het tweede kwartaal was goed voor 10,1 procent van de omzetstijging, 6,1 procent komt uit organische groei. Vooral de karpetten deden het goed in de eerste jaarhelft, met een toename van bijna 13 procent. De commerciële afdeling, die tapijt levert aan grotere klanten als bedrijven of hotels, deed er bijna 8 procent bij. De omzet in de residentiële afdeling, waar het Verenigd Koninkrijk de grootste afzetmarkt is, daalde wel licht met 1,8 procent door de daling van het Britse pond na de Brexit. De hogere grondstofprijzen hadden dan weer niet het verwachte effect op de brutobedrijfswinst. Die kwam uit op 46,5 miljoen euro, een stijging met 11,1 procent. Halfweg juni trok Balta naar de Brusselse beurs tegen een intekenprijs van 13,25 euro per aandeel, een prijs waar de West-Vlamingen nog altijd onder noteren. Toch noemt de tapijtgigant de beursintroductie 'succesvol', en benadrukt het bedrijf dat het kredietprofiel aanzienlijk verbeterd is en de schuldratio verlaagd werd. CEO Tom Debusschere behoudt dan ook de vooruitzichten voor heel 2017. "We anticiperen op voortdurende tegenwind van hogere grondstofprijzen en valuta-impact en blijven compenserende maatregelen nemen. We blijven ervan overtuigd dat we onze doelstellingen voor het volledige jaar zullen bereiken", klinkt het in een communiqué. Nog volgens het bedrijf zit de integratie van Bentley Mills 'op schema' en moet de overname vanaf het vierde kwartaal van 2017 extra inkomsten genereren. Bij de beursopening koerste Balta na de bekendmaking van de resultaten woensdagochtend 1 procent hoger.