De Belgisch-Braziliaanse brouwer had eerder laten weten 1,26 miljoen aandelen van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs te willen brengen. Die zouden tussen de 27 tot 30 Hongkongse dollar kosten. Uiteindelijk werd de precieze prijs vastgelegd op 27 Hongkongse dollar per stuk, aan de onderkant van de prijsvork dus.

Met die prijszetting haalt Budweiser Brewing Company APAC minstens 39,2 miljard Hongkongse dollar, omgerekend 4,5 miljard euro, op. De opbrengst van de beursgang zal worden gebruikt om de schulden af te bouwen. AB InBev behoudt een meerderheidsbelang in het bedrijf van zowat 88 procent.

De grootste beursgang tot nu toe dit jaar was die van de taxi-app Uber in mei. Die was goed voor 8,1 miljard dollar (bijna 7,4 miljard euro).

De Belgisch-Braziliaanse brouwer had eerder laten weten 1,26 miljoen aandelen van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs te willen brengen. Die zouden tussen de 27 tot 30 Hongkongse dollar kosten. Uiteindelijk werd de precieze prijs vastgelegd op 27 Hongkongse dollar per stuk, aan de onderkant van de prijsvork dus. Met die prijszetting haalt Budweiser Brewing Company APAC minstens 39,2 miljard Hongkongse dollar, omgerekend 4,5 miljard euro, op. De opbrengst van de beursgang zal worden gebruikt om de schulden af te bouwen. AB InBev behoudt een meerderheidsbelang in het bedrijf van zowat 88 procent. De grootste beursgang tot nu toe dit jaar was die van de taxi-app Uber in mei. Die was goed voor 8,1 miljard dollar (bijna 7,4 miljard euro).