De nettowinst daalde 7 procent tot 3,1 miljard. "De positieve impact van hogere gecorrigeerde winst werd tenietgedaan door ongunstige veranderingen in de reële waarde van financiële vermogens en derivaten die niet in aanmerking komen voor 'hedge accounting' (de speciale boekhoudkundige verwerking van indekkingsverrichtingen, nvdr), vooral toe te schrijven aan stijgingen van de rentevoeten", klinkt het.

Toename onderliggende winst

De onderliggende winst nam wel toe, vooral dankzij de prestaties van de levensverzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten. "Axa heeft een sterke prestatie geleverd in het eerste halfjaar van 2015, met een nieuw halfjaarrecord van 3,1 miljard euro onderliggende winst", zegt CEO Henri de Castries in een persbericht.

"De groep blijft goed op koers om dit jaar het strategisch plan, 'Ambition Axa', af te ronden. Dit bewijst de pertinentie van ons zakenmodel in een omgeving gekenmerkt door lage intrestvoeten en marktvolatiliteit."

Axa zag zijn totale omzet met 2 procent toenemen. De levensverzekeringsactiviteiten hadden 2 procent meer omzet, met groei in de 'mature' markten, maar ook in de groeimarkten. Bij het onderdeel Vermogensbeheer steeg de omzet 6 procent, vooral door toegenomen managementvergoedingen als gevolg hogere vermogens in beheer. De schadeactiviteiten stegen 1 procent. In België nam de omzet van Axa licht af, van 1,041 tot 1,021 miljard. Dat is een daling van 2 procent op vergelijkbare basis. (Belga/NS)

De nettowinst daalde 7 procent tot 3,1 miljard. "De positieve impact van hogere gecorrigeerde winst werd tenietgedaan door ongunstige veranderingen in de reële waarde van financiële vermogens en derivaten die niet in aanmerking komen voor 'hedge accounting' (de speciale boekhoudkundige verwerking van indekkingsverrichtingen, nvdr), vooral toe te schrijven aan stijgingen van de rentevoeten", klinkt het. De onderliggende winst nam wel toe, vooral dankzij de prestaties van de levensverzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten. "Axa heeft een sterke prestatie geleverd in het eerste halfjaar van 2015, met een nieuw halfjaarrecord van 3,1 miljard euro onderliggende winst", zegt CEO Henri de Castries in een persbericht. "De groep blijft goed op koers om dit jaar het strategisch plan, 'Ambition Axa', af te ronden. Dit bewijst de pertinentie van ons zakenmodel in een omgeving gekenmerkt door lage intrestvoeten en marktvolatiliteit." Axa zag zijn totale omzet met 2 procent toenemen. De levensverzekeringsactiviteiten hadden 2 procent meer omzet, met groei in de 'mature' markten, maar ook in de groeimarkten. Bij het onderdeel Vermogensbeheer steeg de omzet 6 procent, vooral door toegenomen managementvergoedingen als gevolg hogere vermogens in beheer. De schadeactiviteiten stegen 1 procent. In België nam de omzet van Axa licht af, van 1,041 tot 1,021 miljard. Dat is een daling van 2 procent op vergelijkbare basis. (Belga/NS)