De goede resultaten komen er op een moment dat Axa tegen steeds meer geschillen met horeca-uitbaters aankijkt, die een schadeloosstelling van Axa willen voor de impact die de coronamaatregelen op hen hadden. Axa stelde begin juni een enveloppe van 300 miljoen euro voor om een einde te maken aan de verschillende procedures die aangespannen werden.

De overstromingen van juli in Europa zouden volgens de eerste ramingen van Axa de verzekeraar opzadelen met een kost van ongeveer 400 miljoen euro.

Axa Bank Belgium boekte een nettowinst van 47 miljoen euro in het eerste semester, een toename met 24 procent tegenover een jaar eerder. Het netto operationeel resultaat kwam uit op 42 miljoen euro, een stijging met 20 procent tegenover de eerste helft van 2020.

De goede resultaten komen er op een moment dat Axa tegen steeds meer geschillen met horeca-uitbaters aankijkt, die een schadeloosstelling van Axa willen voor de impact die de coronamaatregelen op hen hadden. Axa stelde begin juni een enveloppe van 300 miljoen euro voor om een einde te maken aan de verschillende procedures die aangespannen werden. De overstromingen van juli in Europa zouden volgens de eerste ramingen van Axa de verzekeraar opzadelen met een kost van ongeveer 400 miljoen euro. Axa Bank Belgium boekte een nettowinst van 47 miljoen euro in het eerste semester, een toename met 24 procent tegenover een jaar eerder. Het netto operationeel resultaat kwam uit op 42 miljoen euro, een stijging met 20 procent tegenover de eerste helft van 2020.