Luchthavenuitbater The Brussels Airport Company heeft beslist dat het de licenties voor de afhandeling ban bagage voor de periode van 1 november 2011 tot 31 oktober 2018 toekent aan Flightcare en Swissport. Dat geldt zowel voor het passagiers- als vrachtverkeer.

Aviapartner verliest haar licentie op de luchthaven van Zaventem, maar voor Flightcare verandert er niets. LSG Sky Chefs Belgium en Gate Gourmet Belgium behouden hun licentie voor cateringtransport. FlightCare is een dochter van de Spaanse groep FCC. Op Brussels Airport stelt de groep 1.520 personeelsleden tewerk.

Swissport International Ltd. is de grootste afhandelaar ter wereld en stelt in totaal 34.000 personeelsleden tewerk op 185 luchthavens in 36 landen op vijf continenten.

Bij de toekenning van de nieuwe licenties hield The Brussels Airport Company naar eigen zeggen rekening met criteria als betrouwbaarheid van de onderneming, economische en financiële draagkracht en vakbekwaamheid en met de gunningscriteria als werkingswijze, prijspositionering, organisatie en bedrijfsplan.

Behalve Flightcare, Aviapartner en Swissport waren ook het Britse Menzies en het Turkse Celebi kandidaat.

(Belga/BO)

Luchthavenuitbater The Brussels Airport Company heeft beslist dat het de licenties voor de afhandeling ban bagage voor de periode van 1 november 2011 tot 31 oktober 2018 toekent aan Flightcare en Swissport. Dat geldt zowel voor het passagiers- als vrachtverkeer. Aviapartner verliest haar licentie op de luchthaven van Zaventem, maar voor Flightcare verandert er niets. LSG Sky Chefs Belgium en Gate Gourmet Belgium behouden hun licentie voor cateringtransport. FlightCare is een dochter van de Spaanse groep FCC. Op Brussels Airport stelt de groep 1.520 personeelsleden tewerk. Swissport International Ltd. is de grootste afhandelaar ter wereld en stelt in totaal 34.000 personeelsleden tewerk op 185 luchthavens in 36 landen op vijf continenten. Bij de toekenning van de nieuwe licenties hield The Brussels Airport Company naar eigen zeggen rekening met criteria als betrouwbaarheid van de onderneming, economische en financiële draagkracht en vakbekwaamheid en met de gunningscriteria als werkingswijze, prijspositionering, organisatie en bedrijfsplan. Behalve Flightcare, Aviapartner en Swissport waren ook het Britse Menzies en het Turkse Celebi kandidaat. (Belga/BO)