De fusie werd dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Door de fusie, die wacht op de goedkeuring van de mededingingautoriteiten, ontstaat de grootste speler in Europa en de nummer twee wereldwijd.

Aviapartner is vooral actief op het vlak van passagiersafhandeling in 26 luchthavens in vijf verschillende Europese landen. WFS is op zijn beurt een grote speler in de afhandeling van luchtvracht. De Fransen zijn actief op 100 luchthavens wereldwijd, goed voor een jaarlijkse omzet van 600 miljoen euro.

"De profielen van beide groepen zijn perfect complementair", luidt het. Zo staat Aviapartner bijzonder sterk in Italië en Duitsland en WFS in Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De fusie gebeurt via een aandelenruil, waarbij de huidige aandeelhouders eigenaar worden van de groep WFS & Aviapartner. De operatie brengt geen banen in gevaar. De fusiegroep zal 17.000 mensen tewerkstellen en een omzet genereren van ongeveer 1 miljard euro. (Belga/BO)

De fusie werd dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Door de fusie, die wacht op de goedkeuring van de mededingingautoriteiten, ontstaat de grootste speler in Europa en de nummer twee wereldwijd.Aviapartner is vooral actief op het vlak van passagiersafhandeling in 26 luchthavens in vijf verschillende Europese landen. WFS is op zijn beurt een grote speler in de afhandeling van luchtvracht. De Fransen zijn actief op 100 luchthavens wereldwijd, goed voor een jaarlijkse omzet van 600 miljoen euro. "De profielen van beide groepen zijn perfect complementair", luidt het. Zo staat Aviapartner bijzonder sterk in Italië en Duitsland en WFS in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De fusie gebeurt via een aandelenruil, waarbij de huidige aandeelhouders eigenaar worden van de groep WFS & Aviapartner. De operatie brengt geen banen in gevaar. De fusiegroep zal 17.000 mensen tewerkstellen en een omzet genereren van ongeveer 1 miljard euro. (Belga/BO)