Volgens Febiac valt de terugval nogal mee, rekening houdend met het afschaffen van de CO2-korting en de toenemende crisis binnen de eurozone.

In mei werd nog een sterke daling van het aantal inschrijvingen genoteerd, maar dat cijfer was vertekend door de problemen met het nieuwe informaticasysteem bij de Dienst Inschrijvingen (DIV). Die problemen zouden intussen opgelost zijn.

In juni van dit jaar werden in ons land ongeveer evenveel wagens ingeschreven als in juni vorig jaar: met name 47.647, of een lichte terugval met 1,46 procent.

Bij de lichte bedrijfsvoertuigen was er een toename met 0,15 procent, bij de motorfietsen steeg het aantal inschrijvingen zelfs met 7,77 procent. Ook de verkoop van opleggers veerde op (+38 procent).

Febiac maakt zich sterk dat de autoverkoop in ons land stabiliseert. De federatie rekent voor het hele jaar op een verkoop van 485.000 personenwagens.

Febiac start overigens een campagne om de consument aan te sporen zijn auto via het internet in te schrijven. "Nagenoeg de helft van de personen die aan de loketten aanschuiven en hun kentekenplaat pas dagen later ontvangen, hadden zich tot een verzekeraar kunnen wenden", luidt het. Febiac wijst erop dat de consument op die manier de kentekenplaat al binnen 24 uur kan ontvangen. (Belga/BO)

Volgens Febiac valt de terugval nogal mee, rekening houdend met het afschaffen van de CO2-korting en de toenemende crisis binnen de eurozone.In mei werd nog een sterke daling van het aantal inschrijvingen genoteerd, maar dat cijfer was vertekend door de problemen met het nieuwe informaticasysteem bij de Dienst Inschrijvingen (DIV). Die problemen zouden intussen opgelost zijn.In juni van dit jaar werden in ons land ongeveer evenveel wagens ingeschreven als in juni vorig jaar: met name 47.647, of een lichte terugval met 1,46 procent. Bij de lichte bedrijfsvoertuigen was er een toename met 0,15 procent, bij de motorfietsen steeg het aantal inschrijvingen zelfs met 7,77 procent. Ook de verkoop van opleggers veerde op (+38 procent).Febiac maakt zich sterk dat de autoverkoop in ons land stabiliseert. De federatie rekent voor het hele jaar op een verkoop van 485.000 personenwagens. Febiac start overigens een campagne om de consument aan te sporen zijn auto via het internet in te schrijven. "Nagenoeg de helft van de personen die aan de loketten aanschuiven en hun kentekenplaat pas dagen later ontvangen, hadden zich tot een verzekeraar kunnen wenden", luidt het. Febiac wijst erop dat de consument op die manier de kentekenplaat al binnen 24 uur kan ontvangen. (Belga/BO)