Dat heeft L'Echo vrijdag bekendgemaakt op basis van het jaarrapport van de Europese sectororganisatie van autofabrikanten ACEA.

Ons land werd bijzonder hard getroffen door de crisis. Bij de vier belangrijkste fabrieken (Ford Genk, Volvo Gent, Opel Antwerpen en Audi Brussels), gingen vorig jaar 1.137 banen verloren.

In 2000 stelde de autosector in België nog 54.000 mensen tewerk. Volgens de laatste schattingen is dat cijfer tot onder de 37.000 gedaald. De autosector is nog goed voor 7 procent van de werkgelegenheid in de industrie, tegenover 8 procent een jaar eerder.

Dat heeft L'Echo vrijdag bekendgemaakt op basis van het jaarrapport van de Europese sectororganisatie van autofabrikanten ACEA. Ons land werd bijzonder hard getroffen door de crisis. Bij de vier belangrijkste fabrieken (Ford Genk, Volvo Gent, Opel Antwerpen en Audi Brussels), gingen vorig jaar 1.137 banen verloren. In 2000 stelde de autosector in België nog 54.000 mensen tewerk. Volgens de laatste schattingen is dat cijfer tot onder de 37.000 gedaald. De autosector is nog goed voor 7 procent van de werkgelegenheid in de industrie, tegenover 8 procent een jaar eerder.