De vrijwillige terugroepactie is gratis voor klanten en heeft betrekking op de V6- en de V8 TDI-motoren die beantwoorden aan de Euro 5- en Euro 6-emissienormen. Het gaat om voertuigen uit Europese, maar ook uit andere landen, die Audi in zijn mededeling niet bij naam noemt. De Verenigde Staten en Canada zijn niet betrokken.

Onder de teruggeroepen voertuigen zijn ook voertuigen van de merken Volkswagen en Porsche die uitgerust zijn met dergelijke motoren.

'Omdat we nog niet zijn ingelicht vanuit het hoofdkantoor in Duitsland, kunnen we nog niet zeggen over hoeveel auto's het precies in België gaat', zegt Jean-Marc Ponteville, woordvoerder van Volkswagen België - D'Ieteren aan Belga. 'We vermoeden dat het er niet veel zullen zijn, want de vrij zware V6- en V8-motoren zijn om fiscale redenen niet zo populair in ons land.'

Mercedes-Benz

De Duitse autobouwer Daimler, die ervan verdacht wordt sjoemelsoftware in een deel van zijn wagens te hebben ingebouwd, kondigde dinsdag aan in Europa meer dan 3 miljoen dieselwagens terug te roepen van het merk Mercedes-Benz. 'Teneinde het niveau van de schadelijke uitstoot te verbeteren, heeft Daimler beslist om vrijwillig drie miljoen meer wagens terug te roepen', zei topman Dieter Zetsche in een persbericht.

De Belgische woordvoerder, Erik Van den Heuvel, ontkende woensdag dat de actie iets heeft te maken met eventuele sjoemelsoftware.

De vrijwillige terugroepactie is gratis voor klanten en heeft betrekking op de V6- en de V8 TDI-motoren die beantwoorden aan de Euro 5- en Euro 6-emissienormen. Het gaat om voertuigen uit Europese, maar ook uit andere landen, die Audi in zijn mededeling niet bij naam noemt. De Verenigde Staten en Canada zijn niet betrokken. Onder de teruggeroepen voertuigen zijn ook voertuigen van de merken Volkswagen en Porsche die uitgerust zijn met dergelijke motoren. 'Omdat we nog niet zijn ingelicht vanuit het hoofdkantoor in Duitsland, kunnen we nog niet zeggen over hoeveel auto's het precies in België gaat', zegt Jean-Marc Ponteville, woordvoerder van Volkswagen België - D'Ieteren aan Belga. 'We vermoeden dat het er niet veel zullen zijn, want de vrij zware V6- en V8-motoren zijn om fiscale redenen niet zo populair in ons land.' De Duitse autobouwer Daimler, die ervan verdacht wordt sjoemelsoftware in een deel van zijn wagens te hebben ingebouwd, kondigde dinsdag aan in Europa meer dan 3 miljoen dieselwagens terug te roepen van het merk Mercedes-Benz. 'Teneinde het niveau van de schadelijke uitstoot te verbeteren, heeft Daimler beslist om vrijwillig drie miljoen meer wagens terug te roepen', zei topman Dieter Zetsche in een persbericht. De Belgische woordvoerder, Erik Van den Heuvel, ontkende woensdag dat de actie iets heeft te maken met eventuele sjoemelsoftware.