"We willen in het huidige jaar meer dan 1,08 miljoen wagens leveren", verklaart verkoopdirecteur Peter Schwarzenbauer vrijdag in Ingolstadt. Audi weet in het bijzonder te profiteren van de wereldwijd groeiende vraag naar luxewagens.

In vergelijking met 2009 wil Audi een stijging van de verkoop met 14 procent realiseren. In 2008 slaagde de luxewagenbouwer erin voor het eerst de kaap van 1 miljoen verkochte wagens te ronden.

Tijdens de eerste zes maanden van het lopende boekjaar noteert Audi een operationele winst van 1,3 miljard euro. Dat stemt overeen met een stijging met bijna 62 procent in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2009. Tussen januari en juni nam de omzet met een vijfde toe tot 17,6 miljard euro.

"We willen in het huidige jaar meer dan 1,08 miljoen wagens leveren", verklaart verkoopdirecteur Peter Schwarzenbauer vrijdag in Ingolstadt. Audi weet in het bijzonder te profiteren van de wereldwijd groeiende vraag naar luxewagens. In vergelijking met 2009 wil Audi een stijging van de verkoop met 14 procent realiseren. In 2008 slaagde de luxewagenbouwer erin voor het eerst de kaap van 1 miljoen verkochte wagens te ronden. Tijdens de eerste zes maanden van het lopende boekjaar noteert Audi een operationele winst van 1,3 miljard euro. Dat stemt overeen met een stijging met bijna 62 procent in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2009. Tussen januari en juni nam de omzet met een vijfde toe tot 17,6 miljard euro.