"We blijven op groeikoers", zegt Audi-CEO Rupert Stadler in een persbericht. De betere verkoopcijfers en bijhorende omzetgroei (+ 10 procent in het derde kwartaal) nemen echter niet weg dat de winst van Audi de laatste maanden wat onder druk staat.

De winstmarge daalde in het derde kwartaal van 9,2 naar 8 procent, en de operationele winst kwam 4 procent lager uit op 1,11 miljard euro. De bouw van een autofabriek in Mexico en modelwissels wegen op het resultaat.

"We voeren onze leveringen op, breiden ons internationaal productienetwerk uit, stellen jobs veilig en blijven zelfs meer werknemers aanwerven", verduidelijkt Stadler in het persbericht.

Audi blijft dan ook bij de ambitie om dit jaar meer auto's te leveren dan vorig jaar, wat moet resulteren in een hogere omzet.

Audi heeft een fabriek in de Brusselse gemeente Vorst, waar nog tot 2018 de Audi A1 gemaakt wordt. Er rolden in de eerste negen maanden van dit jaar 87.035 A1's van de band in die fabriek. Dat zijn er bijna 4.000 minder dan vorig jaar.

Over de toekomst van de fabriek vanaf 2018 zegt Audi maandag niets. Het ziet er al een tijdje naar uit dat Vorst een elektrisch model zal krijgen, maar dat is nog steeds niet officieel bevestigd. (Belga/BO)

"We blijven op groeikoers", zegt Audi-CEO Rupert Stadler in een persbericht. De betere verkoopcijfers en bijhorende omzetgroei (+ 10 procent in het derde kwartaal) nemen echter niet weg dat de winst van Audi de laatste maanden wat onder druk staat. De winstmarge daalde in het derde kwartaal van 9,2 naar 8 procent, en de operationele winst kwam 4 procent lager uit op 1,11 miljard euro. De bouw van een autofabriek in Mexico en modelwissels wegen op het resultaat. "We voeren onze leveringen op, breiden ons internationaal productienetwerk uit, stellen jobs veilig en blijven zelfs meer werknemers aanwerven", verduidelijkt Stadler in het persbericht. Audi blijft dan ook bij de ambitie om dit jaar meer auto's te leveren dan vorig jaar, wat moet resulteren in een hogere omzet. Audi heeft een fabriek in de Brusselse gemeente Vorst, waar nog tot 2018 de Audi A1 gemaakt wordt. Er rolden in de eerste negen maanden van dit jaar 87.035 A1's van de band in die fabriek. Dat zijn er bijna 4.000 minder dan vorig jaar. Over de toekomst van de fabriek vanaf 2018 zegt Audi maandag niets. Het ziet er al een tijdje naar uit dat Vorst een elektrisch model zal krijgen, maar dat is nog steeds niet officieel bevestigd. (Belga/BO)