De nieuwe speler combineert onder meer de Hollywoodstudio Warner Bros met zenders als CNN, HBO, TLC en Eurosport.

De nieuwe groep zal worden geleid door Discovery-topman David Zaslav, klinkt het in het persbericht. Over de rol voor de topman van WarnerMedia, Jason Klar, bestaat nog geen duidelijkheid.

AT&T ontvangt 43 miljard dollar (omgerekend zo'n 35,4 miljard euro) in cash, aandelen en schuldovername. De aandeelhouders van AT&T zullen de meerderheid (71 procent) van de aandelen van het nieuwe bedrijf in handen krijgen, de aandeelhouders van Discovery ontvangen de resterende 29 procent.

AT&T kocht WarnerMedia in 2018 voor 80 miljard dollar, waarbij het zich zwaar in de schulden stak.

Over de ambities van het nieuwe streamingplatform is nog niets bekend. In Vlaanderen zijn de HBO-producties momenteel nog te zien via Streamz, maar mogelijk zal daar in de toekomst verandering in komen.

De nieuwe speler combineert onder meer de Hollywoodstudio Warner Bros met zenders als CNN, HBO, TLC en Eurosport. De nieuwe groep zal worden geleid door Discovery-topman David Zaslav, klinkt het in het persbericht. Over de rol voor de topman van WarnerMedia, Jason Klar, bestaat nog geen duidelijkheid. AT&T ontvangt 43 miljard dollar (omgerekend zo'n 35,4 miljard euro) in cash, aandelen en schuldovername. De aandeelhouders van AT&T zullen de meerderheid (71 procent) van de aandelen van het nieuwe bedrijf in handen krijgen, de aandeelhouders van Discovery ontvangen de resterende 29 procent. AT&T kocht WarnerMedia in 2018 voor 80 miljard dollar, waarbij het zich zwaar in de schulden stak. Over de ambities van het nieuwe streamingplatform is nog niets bekend. In Vlaanderen zijn de HBO-producties momenteel nog te zien via Streamz, maar mogelijk zal daar in de toekomst verandering in komen.