De Britten betalen 39 miljard dollar, omgerekend bijna 32,2 miljard euro, voor het biotechnologiebedrijf. Volgens AstraZeneca waren de overnamegesprekken exclusief, er waren geen kapers op de kust.

Voor Alexion, dat zich heeft gespecialiseerd in weesgeneesmiddelen tegen zeer zeldzame aandoeningen, werken meer dan 3.000 mensen. Vorig jaar had Alexion 5 miljard dollar aan inkomsten uit de verkoop van geneesmiddelen en zette het een winst in de boeken van bijna 2,4 miljard dollar.

De prijs die AstraZeneca betaalt voor Alexion Pharmaceuticals komt neer op 175 dollar per aandeel. Gisteren noteerde een aandeel van de Amerikaanse firma aan de beurs nog 121 dollar. Per aandeel betalen de Britten 60 dollar in contanten en de rest in aandelen.

De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2021 mits de aandeelhouders en toezichthouders akkoord gaan.

De Britten betalen 39 miljard dollar, omgerekend bijna 32,2 miljard euro, voor het biotechnologiebedrijf. Volgens AstraZeneca waren de overnamegesprekken exclusief, er waren geen kapers op de kust.Voor Alexion, dat zich heeft gespecialiseerd in weesgeneesmiddelen tegen zeer zeldzame aandoeningen, werken meer dan 3.000 mensen. Vorig jaar had Alexion 5 miljard dollar aan inkomsten uit de verkoop van geneesmiddelen en zette het een winst in de boeken van bijna 2,4 miljard dollar. De prijs die AstraZeneca betaalt voor Alexion Pharmaceuticals komt neer op 175 dollar per aandeel. Gisteren noteerde een aandeel van de Amerikaanse firma aan de beurs nog 121 dollar. Per aandeel betalen de Britten 60 dollar in contanten en de rest in aandelen. De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2021 mits de aandeelhouders en toezichthouders akkoord gaan.