De herfamiliarisering van Limburgse hr-dienstenbedrijf ASAP HR Group is het sluitstuk van een proces dat in 2001 ingezet werd. Toen investeerde durfkapitalist LRM 2,5 miljoen euro in de groep, goed voor 30 procent van de aandelen. Met hulp van deze partner zette het bedrijf een indrukwekkend groeiparcours neer. Was de omzet in 2005 nog 44,3 miljoen euro, dan werd vorig jaar afgeklokt op 112,8 miljoen euro. ASAP HR Group groeide van een lokale hr-speler uit tot een speler die in heel België actief is.

Opgericht door Hugo Peumans in 1979 focuste het bedrijf (toen Sociaal Adviesbureau Peumans of SAP) zich aanvankelijk op personeelsadvies aan Limburgse kmo's. Al snel kwam daar loonadministratie bij en in de jaren tachtig gooide Peumans zich op de uitzendmarkt. SAP werd omgedoopt tot ASAP - wat staat voor as soon as possible. In de jaren negentig stapte zoon Joris in het familiebedrijf en opende ASAP interim in Leuven zijn eerste kantoor buiten Limburg.

Maar de echte expansie kwam er pas toen de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in het kapitaal stapte. In de loop van de jaren nam ASAP verschillende andere uitzendbedrijven over om zijn aanwezigheid in heel België te versterken. De uitzendpoot ASAP.be werd zo een toptienspeler op de Belgische uitzendmarkt. ASAP.be telt 58 kantoren. Vijf jaar geleden waren er dat er nog 16. Sinds 2004 werd ook Ruben Peumans, de jongste zoon van Hugo Peumans, in de groep actief. Vandaag leidt de tweede generatie met Joris en Ruben het bedrijf. Hugo Peumans is nog voorzitter van de raad van bestuur. ASAP HR Group doet naast uitzendarbeid (met ASAP.be), loonbeheer en personeelsadministratie ook aan klassieke rekrutering en selectie, outplacement en sociaal juridisch advies.

Pionier in diversificatie hr-diensten

De familie heeft nu beslist om samen de aandelen van LRM terug te kopen. Het bedrag dat ze daarvoor neertellen geven ze niet vrij. "LRM heeft ons jaren geholpen bij de uitbouw van het bedrijf", legt Ruben Peumans uit, "Nu willen we verder de focus leggen op de interne groei in de verschillende regio's waarin we ons verankerd hebben. Ongeveer 30 procent van onze activiteiten situeren zich in de regio Limburg-Leuven. Dat aandeel zal de komende jaren dalen."

"Met het terugkopen van de aandelen willen we ook een signaal geven aan onze klanten", vult Joris Peumans aan. "Wij willen duidelijk maken dat we ons volledig inzetten voor het bedrijf. We konden het geld even goed elders beleggen. Maar voor een speler als ASAP HR Group is een nauwe relatie met de klant belangrijk. Wij bieden al onze hr-diensten aan via één contactpersoon."

A.M.

De herfamiliarisering van Limburgse hr-dienstenbedrijf ASAP HR Group is het sluitstuk van een proces dat in 2001 ingezet werd. Toen investeerde durfkapitalist LRM 2,5 miljoen euro in de groep, goed voor 30 procent van de aandelen. Met hulp van deze partner zette het bedrijf een indrukwekkend groeiparcours neer. Was de omzet in 2005 nog 44,3 miljoen euro, dan werd vorig jaar afgeklokt op 112,8 miljoen euro. ASAP HR Group groeide van een lokale hr-speler uit tot een speler die in heel België actief is. Opgericht door Hugo Peumans in 1979 focuste het bedrijf (toen Sociaal Adviesbureau Peumans of SAP) zich aanvankelijk op personeelsadvies aan Limburgse kmo's. Al snel kwam daar loonadministratie bij en in de jaren tachtig gooide Peumans zich op de uitzendmarkt. SAP werd omgedoopt tot ASAP - wat staat voor as soon as possible. In de jaren negentig stapte zoon Joris in het familiebedrijf en opende ASAP interim in Leuven zijn eerste kantoor buiten Limburg. Maar de echte expansie kwam er pas toen de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in het kapitaal stapte. In de loop van de jaren nam ASAP verschillende andere uitzendbedrijven over om zijn aanwezigheid in heel België te versterken. De uitzendpoot ASAP.be werd zo een toptienspeler op de Belgische uitzendmarkt. ASAP.be telt 58 kantoren. Vijf jaar geleden waren er dat er nog 16. Sinds 2004 werd ook Ruben Peumans, de jongste zoon van Hugo Peumans, in de groep actief. Vandaag leidt de tweede generatie met Joris en Ruben het bedrijf. Hugo Peumans is nog voorzitter van de raad van bestuur. ASAP HR Group doet naast uitzendarbeid (met ASAP.be), loonbeheer en personeelsadministratie ook aan klassieke rekrutering en selectie, outplacement en sociaal juridisch advies. Pionier in diversificatie hr-diensten De familie heeft nu beslist om samen de aandelen van LRM terug te kopen. Het bedrag dat ze daarvoor neertellen geven ze niet vrij. "LRM heeft ons jaren geholpen bij de uitbouw van het bedrijf", legt Ruben Peumans uit, "Nu willen we verder de focus leggen op de interne groei in de verschillende regio's waarin we ons verankerd hebben. Ongeveer 30 procent van onze activiteiten situeren zich in de regio Limburg-Leuven. Dat aandeel zal de komende jaren dalen." "Met het terugkopen van de aandelen willen we ook een signaal geven aan onze klanten", vult Joris Peumans aan. "Wij willen duidelijk maken dat we ons volledig inzetten voor het bedrijf. We konden het geld even goed elders beleggen. Maar voor een speler als ASAP HR Group is een nauwe relatie met de klant belangrijk. Wij bieden al onze hr-diensten aan via één contactpersoon." A.M.