Momenteel zit het personeel van Argenta, zowat 1.250 interne en externe medewerkers, verspreid over verschillende sites. Bijvoorbeeld aan de overkant van het hoofdgebouw, of ook in gehuurde kantoren langs het spoor bij Antwerpen-Berchem.

'De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid, waardoor ook het aantal personeelsleden enorm is toegenomen. Tegelijkertijd werken we nu nog volgens de oude manier, terwijl werkplekdelen nu normaal is', zegt de CEO van Argenta, Marc Lauwers.

'We staan in de komende jaren voor belangrijke investeringen in burotica en informatica. Dat allemaal samen betekent dat we behoefte hadden aan modernere infrastructuur, zeker omdat werknemers naast het salaris ook kijken naar de werkomgeving. Vandaar hoog tijd om een keuze te maken.'

De meest opvallende wijziging is wellicht een nieuwe voorgevel voor het historische gebouw aan de Belgiëlei. Die gevel wordt ook uitgebreid naar twee intussen afgebroken huizen naast de hoofdzetel.

Achter deze gevel, een aantal straten verder tot aan de Van Diepenbeeckstraat, worden verschillende gebouwen gebouwd, aangepakt of uitgebreid. Ook gaat een parking ondergronds. De hele campus, een ontwerp van Architecten E. Lenders & Partners, moet aanvoelen als een dorp, klinkt het ook, met veel buitenplekken.

De bureaus worden 'clean- en flexdesks', zodat er uiteindelijk plaats is voor 1.400 personen. De totale kantooroppervlakte stijgt tot 35.000 m2. Een concreet getal van de huidige oppervlakte kon men niet meteen geven.

De investering ter waarde van 110 miljoen euro gebeurt door het bedrijf Investar, de holding van de familie Van Rompuy, de eigenaars van Argenta. Tegen ten laatste 2021 wil men rond zijn met de hele vernieuwingsoperatie. Er werden verschillende opties bekeken, allemaal in het Antwerpse, onder meer aan de Ring, maar uiteindelijk werd voor een vernieuwing van de huidige site gekozen.

Momenteel zit het personeel van Argenta, zowat 1.250 interne en externe medewerkers, verspreid over verschillende sites. Bijvoorbeeld aan de overkant van het hoofdgebouw, of ook in gehuurde kantoren langs het spoor bij Antwerpen-Berchem.'De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid, waardoor ook het aantal personeelsleden enorm is toegenomen. Tegelijkertijd werken we nu nog volgens de oude manier, terwijl werkplekdelen nu normaal is', zegt de CEO van Argenta, Marc Lauwers.'We staan in de komende jaren voor belangrijke investeringen in burotica en informatica. Dat allemaal samen betekent dat we behoefte hadden aan modernere infrastructuur, zeker omdat werknemers naast het salaris ook kijken naar de werkomgeving. Vandaar hoog tijd om een keuze te maken.'De meest opvallende wijziging is wellicht een nieuwe voorgevel voor het historische gebouw aan de Belgiëlei. Die gevel wordt ook uitgebreid naar twee intussen afgebroken huizen naast de hoofdzetel.Achter deze gevel, een aantal straten verder tot aan de Van Diepenbeeckstraat, worden verschillende gebouwen gebouwd, aangepakt of uitgebreid. Ook gaat een parking ondergronds. De hele campus, een ontwerp van Architecten E. Lenders & Partners, moet aanvoelen als een dorp, klinkt het ook, met veel buitenplekken.De bureaus worden 'clean- en flexdesks', zodat er uiteindelijk plaats is voor 1.400 personen. De totale kantooroppervlakte stijgt tot 35.000 m2. Een concreet getal van de huidige oppervlakte kon men niet meteen geven.De investering ter waarde van 110 miljoen euro gebeurt door het bedrijf Investar, de holding van de familie Van Rompuy, de eigenaars van Argenta. Tegen ten laatste 2021 wil men rond zijn met de hele vernieuwingsoperatie. Er werden verschillende opties bekeken, allemaal in het Antwerpse, onder meer aan de Ring, maar uiteindelijk werd voor een vernieuwing van de huidige site gekozen.