Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen donderdag. Als ze gelijk krijgt, ontvangt ze minstens 2,6 miljoen euro.

De vroegere topvrouw van Arco moet zich samen met de Arco-vennootschappen, Belfius en de Belgische Staat verdedigen voor misleiding van de Arco-spaarders. Ze gaat nu in de tegenaanval, door van van elke Arco-spaarder die tegen haar procedeert een persoonlijke schadevergoeding te eisen, zo blijkt uit een mededeling van Deminor, het advieskantoor voor gedupeerde beleggers, aan de coöperanten. Ze begroot de schadevergoeding voorlopig op 1 euro.

Swiggers eist ook dat elke ­coöperant in de procedure veroordeeld wordt tot een rechtsplegingsvergoeding van 1.200 euro. Dat betekent dat de 2.168 procederende coöperanten het risico lopen 2,6 miljoen euro te moeten betalen aan Swiggers. Die rechtsplegingsvergoeding vraagt ze wegens het 'kennelijk onredelijke karakter van de vordering' en de 'deloyale proceshouding' van de procederende coöperanten. Ze vindt dat de coöperanten en Deminor te ver zijn gegaan door de dagvaarding aan te kondigen via een door Deminor georganiseerde webcast.

'Absurd'

Deminor-partner Erik Bomans noemt de eis van Swiggers 'absurd'. De totale vorderingen van alle eisers tegen de procederende Arco-spaarders lopen op tot ruim 12 miljoen euro, of zo'n 6.000 euro per coöperant. 'Absurd. De mensen zouden meer moeten betalen dan ze zelf eisen', aldus Bomans. Het adviesbureau kreeg dan ook al heel wat mails van bezorgde procederende spaarders. 'De mensen zijn bezorgd. Logisch'. Maar volgens Deminor zijn de eisen 'ongegrond en ongeloofwaardig'. Hoe kan een geding nu tergend of roekeloos zijn, als mensen gewoon proberen hun spaargeld terug te krijgen, klinkt het bij Deminor. Mogelijk wil men met de eisen een 'afschrikeffect' veroorzaken, aldus nog Bomans.

Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen donderdag. Als ze gelijk krijgt, ontvangt ze minstens 2,6 miljoen euro.De vroegere topvrouw van Arco moet zich samen met de Arco-vennootschappen, Belfius en de Belgische Staat verdedigen voor misleiding van de Arco-spaarders. Ze gaat nu in de tegenaanval, door van van elke Arco-spaarder die tegen haar procedeert een persoonlijke schadevergoeding te eisen, zo blijkt uit een mededeling van Deminor, het advieskantoor voor gedupeerde beleggers, aan de coöperanten. Ze begroot de schadevergoeding voorlopig op 1 euro. Swiggers eist ook dat elke ­coöperant in de procedure veroordeeld wordt tot een rechtsplegingsvergoeding van 1.200 euro. Dat betekent dat de 2.168 procederende coöperanten het risico lopen 2,6 miljoen euro te moeten betalen aan Swiggers. Die rechtsplegingsvergoeding vraagt ze wegens het 'kennelijk onredelijke karakter van de vordering' en de 'deloyale proceshouding' van de procederende coöperanten. Ze vindt dat de coöperanten en Deminor te ver zijn gegaan door de dagvaarding aan te kondigen via een door Deminor georganiseerde webcast.Deminor-partner Erik Bomans noemt de eis van Swiggers 'absurd'. De totale vorderingen van alle eisers tegen de procederende Arco-spaarders lopen op tot ruim 12 miljoen euro, of zo'n 6.000 euro per coöperant. 'Absurd. De mensen zouden meer moeten betalen dan ze zelf eisen', aldus Bomans. Het adviesbureau kreeg dan ook al heel wat mails van bezorgde procederende spaarders. 'De mensen zijn bezorgd. Logisch'. Maar volgens Deminor zijn de eisen 'ongegrond en ongeloofwaardig'. Hoe kan een geding nu tergend of roekeloos zijn, als mensen gewoon proberen hun spaargeld terug te krijgen, klinkt het bij Deminor. Mogelijk wil men met de eisen een 'afschrikeffect' veroorzaken, aldus nog Bomans.