Dat schrijft De Tijd. Die schuld maakt de kans dat er nog iets overblijft voor de coöperanten volgens de krant weer een stukje kleiner, terwijl ze al heel wat meer verloren dan het ACW.

Arco is door de val van Dexia grotendeels in vereffening. Dat treft vooral de ruim 700.000 particuliere coöperanten die nog meer dan 1 miljard euro te goed hebben van Arco. Het blijft de vraag of ze ooit iets van hun geld terugzien. Want de staatswaarborg voor hun inbreng staat serieus ter discussie. En het geld uit de vereffening vloeit in eerste instantie naar de bancaire schuldeisers, de gewezen Dexia Bank België (nu Belfius), op kop.

Lening

Nu blijkt dat ook Beweging.net en zo'n 15 organisaties die erbij aanleunen, zoals de christelijke vakbond en de CM, tot de schuldeisers behoren. Zij schoven Arco-onderdeel Arcopar in 2008 45,4 miljoen euro toe ter financiering van de eerste redding van Dexia, aldus De Tijd. Die lening bleef jaren onder de radar en is nog niet terugbetaald, zeggen diverse bronnen. In principe moet eerst dat gebeuren, vooraleer eventueel sprake kan zijn van een terugbetaling aan de coöperanten.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Die schuld maakt de kans dat er nog iets overblijft voor de coöperanten volgens de krant weer een stukje kleiner, terwijl ze al heel wat meer verloren dan het ACW.Arco is door de val van Dexia grotendeels in vereffening. Dat treft vooral de ruim 700.000 particuliere coöperanten die nog meer dan 1 miljard euro te goed hebben van Arco. Het blijft de vraag of ze ooit iets van hun geld terugzien. Want de staatswaarborg voor hun inbreng staat serieus ter discussie. En het geld uit de vereffening vloeit in eerste instantie naar de bancaire schuldeisers, de gewezen Dexia Bank België (nu Belfius), op kop. Nu blijkt dat ook Beweging.net en zo'n 15 organisaties die erbij aanleunen, zoals de christelijke vakbond en de CM, tot de schuldeisers behoren. Zij schoven Arco-onderdeel Arcopar in 2008 45,4 miljoen euro toe ter financiering van de eerste redding van Dexia, aldus De Tijd. Die lening bleef jaren onder de radar en is nog niet terugbetaald, zeggen diverse bronnen. In principe moet eerst dat gebeuren, vooraleer eventueel sprake kan zijn van een terugbetaling aan de coöperanten.(Belga/RR)