Op 1 oktober hebben de aandeelhouders van ArcelorMittal Finance and Service Belgium, deel van de Luxemburgse staalreus, beslist om het kapitaal te verminderen met 38,6 miljard euro en het terug te brengen op 1 miljard euro. Dat staat te lezen in L'Echo.

Geld naar Luxemburg

Het vrijgemaakte geld zal uitgekeerd worden aan de aandeelhouders, en dus zal zo'n 37,6 miljard euro zijn weg vinden naar Luxemburg, schrijft de zakenkrant.

Notionele interestaftrek

De gelijkenis tussen Philips, Fortum en het staalconcern ArcelorMittal is dat de drie bedrijven telkens financieringsfilialen opzetten in België om optimaal te kunnen gebruikmaken van de notionele intrestaftrek. Dat laatste wordt niet openlijk toegegeven. (Belga/TV)

Op 1 oktober hebben de aandeelhouders van ArcelorMittal Finance and Service Belgium, deel van de Luxemburgse staalreus, beslist om het kapitaal te verminderen met 38,6 miljard euro en het terug te brengen op 1 miljard euro. Dat staat te lezen in L'Echo.Geld naar Luxemburg Het vrijgemaakte geld zal uitgekeerd worden aan de aandeelhouders, en dus zal zo'n 37,6 miljard euro zijn weg vinden naar Luxemburg, schrijft de zakenkrant.Notionele interestaftrek De gelijkenis tussen Philips, Fortum en het staalconcern ArcelorMittal is dat de drie bedrijven telkens financieringsfilialen opzetten in België om optimaal te kunnen gebruikmaken van de notionele intrestaftrek. Dat laatste wordt niet openlijk toegegeven. (Belga/TV)