"Ook de middagploeg en de nachtploeg zullen niet werken", zegt Alain Winckels, gedelegeerde van de vakbond ACV, die samen met het ABVV een gemeenschappelijk front vormt. "Van de 186 arbeiders is er geen enkele werkwillige. Deze ochtend zijn de installaties op safe geplaatst en de komende 24 uur wordt niets geproduceerd."

De actie kadert in de lopende CAO-onderhandelingen 2009-2010, waarbij het verzoeningscomité in de nacht van dinsdag op woensdag zonder compromis uit elkaar ging. Met een meerderheid van 80 procent verwierpen de arbeiders eerder al een voorstel van de directie voor twee loonsopslagen van 10 cent en een eenmalige premie om de koopkracht te verhogen.

"Maar er is ook een probleem van flexibiliteit. De arbeiders stellen zich altijd heel flexibel op om productieschommelingen op te vangen. Maar dat vertaalt zich niet in onze verloning."

De 219 bedienden, van wie 75 kaderleden, zullen volgens de stakende arbeiders donderdagmorgen het bedrijf kunnen betreden. Vrijdag om 5 uur wordt de actie stopgezet. De arbeiders hopen dat de directie tegen dan stappen onderneemt om opnieuw rond te tafel te zitten.

Omnichem produceert chemicaliën voor de farmaceutische industrie. Vorig jaar nog leverde het bedrijf een grondstof voor het Mexicaanse griepvaccin.

"Ook de middagploeg en de nachtploeg zullen niet werken", zegt Alain Winckels, gedelegeerde van de vakbond ACV, die samen met het ABVV een gemeenschappelijk front vormt. "Van de 186 arbeiders is er geen enkele werkwillige. Deze ochtend zijn de installaties op safe geplaatst en de komende 24 uur wordt niets geproduceerd."De actie kadert in de lopende CAO-onderhandelingen 2009-2010, waarbij het verzoeningscomité in de nacht van dinsdag op woensdag zonder compromis uit elkaar ging. Met een meerderheid van 80 procent verwierpen de arbeiders eerder al een voorstel van de directie voor twee loonsopslagen van 10 cent en een eenmalige premie om de koopkracht te verhogen. "Maar er is ook een probleem van flexibiliteit. De arbeiders stellen zich altijd heel flexibel op om productieschommelingen op te vangen. Maar dat vertaalt zich niet in onze verloning."De 219 bedienden, van wie 75 kaderleden, zullen volgens de stakende arbeiders donderdagmorgen het bedrijf kunnen betreden. Vrijdag om 5 uur wordt de actie stopgezet. De arbeiders hopen dat de directie tegen dan stappen onderneemt om opnieuw rond te tafel te zitten.Omnichem produceert chemicaliën voor de farmaceutische industrie. Vorig jaar nog leverde het bedrijf een grondstof voor het Mexicaanse griepvaccin.