Tientallen arbeiders van de staalreus ArcelorMittal voeren actie voor de hoogoven van Ougrée in Luik.

De arbeiders proberen te verhinderen dat de 'cowpers', die gebruikt worden bij de opwarming van de hoogovens en cruciaal zijn voor het behoud van de warme lijn, stilgelegd worden.

De actie van de arbeiders is een reactie op de plannen van de directie om de investeringen in de koude lijn in Luik af te blokken als gevolg van het mislukken van de onderhandelingen met de vakbonden over het sluiten van de warme lijn.

Donderdagochtend is een verzoeningsvergadering gepland. Intussen buigt de top van de Waalse regering zich over de toekomst van de Luikse vestiging van staalreus ArcelorMittal.
(Belga/BO)

Tientallen arbeiders van de staalreus ArcelorMittal voeren actie voor de hoogoven van Ougrée in Luik.De arbeiders proberen te verhinderen dat de 'cowpers', die gebruikt worden bij de opwarming van de hoogovens en cruciaal zijn voor het behoud van de warme lijn, stilgelegd worden. De actie van de arbeiders is een reactie op de plannen van de directie om de investeringen in de koude lijn in Luik af te blokken als gevolg van het mislukken van de onderhandelingen met de vakbonden over het sluiten van de warme lijn. Donderdagochtend is een verzoeningsvergadering gepland. Intussen buigt de top van de Waalse regering zich over de toekomst van de Luikse vestiging van staalreus ArcelorMittal. (Belga/BO)