Het personeel bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert in Mortsel heeft vrijdag het bemiddelingsakkoord voor een nieuwe CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) verworpen met net geen 56 procent.

Aangezien er geen tweederdemeerderheid tegen het compromis heeft gestemd, zien de vakbondsafgevaardigden zich verplicht de CAO te ondertekenen. Er volgen dus in principe geen verdere acties of stakingen meer.

Met het ondertekenen van de CAO komt er normaal gezien een einde aan een aanslepend sociaal conflict, waarbij vooral de arbeiders zich verzetten tegen de voorstellen van de directie en een sociaal bemiddelaar. Onder meer de traditionele brugpensioenregeling stond ter discussie.

"We zijn niet euforisch over het resultaat van de stemming, maar langs de andere kant is de bereidheid tot verdere acties blijkbaar ook niet zo groot meer", liet ACV-secretaris Alfons De Potter weten. Ook Bruno Verlaeckt van de socialistische vakbond ABVV bevestigt dat zijn vakbondsafgevaardigden de stemming zullen respecteren en de nieuwe CAO zullen ondertekenen. (Belga/BO)

Het personeel bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert in Mortsel heeft vrijdag het bemiddelingsakkoord voor een nieuwe CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) verworpen met net geen 56 procent. Aangezien er geen tweederdemeerderheid tegen het compromis heeft gestemd, zien de vakbondsafgevaardigden zich verplicht de CAO te ondertekenen. Er volgen dus in principe geen verdere acties of stakingen meer. Met het ondertekenen van de CAO komt er normaal gezien een einde aan een aanslepend sociaal conflict, waarbij vooral de arbeiders zich verzetten tegen de voorstellen van de directie en een sociaal bemiddelaar. Onder meer de traditionele brugpensioenregeling stond ter discussie. "We zijn niet euforisch over het resultaat van de stemming, maar langs de andere kant is de bereidheid tot verdere acties blijkbaar ook niet zo groot meer", liet ACV-secretaris Alfons De Potter weten. Ook Bruno Verlaeckt van de socialistische vakbond ABVV bevestigt dat zijn vakbondsafgevaardigden de stemming zullen respecteren en de nieuwe CAO zullen ondertekenen. (Belga/BO)