Apple heeft de forse winsttoename in de eerste plaats te danken aan het succes van de iPhone. De verkoop van de iPhone verdubbelde met 113 procent tot 18,7 miljoen stuks. De iPhone krijgt intussen wel te maken met toenemende concurrentie van Samsung, en Motorola, die het besturingssysteem Android van Google gebruiken. Volgens een prognose van marktonderzoeker IDC neemt de Android dit jaar 39,5 procent van de wereldwijde verkoop van smartphones voor zijn rekening tegenover 15,7 procent voor Apple.

Ook de andere producten van de elektronicareus uit Californië verkochten in het eerste kwartaal 2011 meer dan behoorlijk. De computerverkoop, aangezwengeld door de MacBook Air, steeg met 28 procent. Van de iPad werden in het eerste kwartaal 4,69 miljoen exemplaren verkocht, al ligt dat aantal onder de verwachtingen. De kwartaalomzet van Apple groeide met 83 procent tot 24,7 miljard dollar.

Voor het huidige kwartaal voorspelt Apple een winst per aandeel van 5,03 dollar en een omzet van 23 miljard dollar. Analisten rekenen op 5,25 dollar winst per aandeel en een kwartaalomzet van 23,8 miljard dollar.

Apple liet donderdag nog weten dat de natuurramp in Japan geen zware impact heeft op zijn activiteiten. Over de gezondheid van topman Steve Jobs werd niets gezegd.

Apple heeft de forse winsttoename in de eerste plaats te danken aan het succes van de iPhone. De verkoop van de iPhone verdubbelde met 113 procent tot 18,7 miljoen stuks. De iPhone krijgt intussen wel te maken met toenemende concurrentie van Samsung, en Motorola, die het besturingssysteem Android van Google gebruiken. Volgens een prognose van marktonderzoeker IDC neemt de Android dit jaar 39,5 procent van de wereldwijde verkoop van smartphones voor zijn rekening tegenover 15,7 procent voor Apple.Ook de andere producten van de elektronicareus uit Californië verkochten in het eerste kwartaal 2011 meer dan behoorlijk. De computerverkoop, aangezwengeld door de MacBook Air, steeg met 28 procent. Van de iPad werden in het eerste kwartaal 4,69 miljoen exemplaren verkocht, al ligt dat aantal onder de verwachtingen. De kwartaalomzet van Apple groeide met 83 procent tot 24,7 miljard dollar. Voor het huidige kwartaal voorspelt Apple een winst per aandeel van 5,03 dollar en een omzet van 23 miljard dollar. Analisten rekenen op 5,25 dollar winst per aandeel en een kwartaalomzet van 23,8 miljard dollar.Apple liet donderdag nog weten dat de natuurramp in Japan geen zware impact heeft op zijn activiteiten. Over de gezondheid van topman Steve Jobs werd niets gezegd.