Via de overname krijgen de aandeelhouders van Authentec, een bedrijf dat gevestigd is in Florida, 8 dollar per aandeel aangeboden. Dat is 58 procent meer dan de slotkoers van donderdag.

Authentec levert onder meer technologie voor encryptie van gegevens en vingerafdrukherkenning, die al gebruikt wordt in meer dan 15 miljoen mobiele telefoons. Met Authentec wil Apple de strijd aanbinden tegen de woekerende virusplaag die ook het mobiele internet bedreigt.

De vingerafdruktechnologie, die in mobiele telefoons in Japan gebruikt wordt voor de verificatie van mobiele betalingen, zou Apple van pas kunnen komen bij de de volgende versie van de iPhone. Volgens sommige analisten wil Apple de technologie van het mobiel betalen bij de volgende iPhone introduceren. Bij Apple was vrijdag niemand beschibaar voor commentaar.

Authentec telt onder zijn klanten ook concurrenten van Apple, zoals Motorola, Nokia, Samsung en Texas Instruments. Authentec boekte in 2011 een omzet van 69,79 miljoen dollar. (Reuters/BO)

Via de overname krijgen de aandeelhouders van Authentec, een bedrijf dat gevestigd is in Florida, 8 dollar per aandeel aangeboden. Dat is 58 procent meer dan de slotkoers van donderdag. Authentec levert onder meer technologie voor encryptie van gegevens en vingerafdrukherkenning, die al gebruikt wordt in meer dan 15 miljoen mobiele telefoons. Met Authentec wil Apple de strijd aanbinden tegen de woekerende virusplaag die ook het mobiele internet bedreigt.De vingerafdruktechnologie, die in mobiele telefoons in Japan gebruikt wordt voor de verificatie van mobiele betalingen, zou Apple van pas kunnen komen bij de de volgende versie van de iPhone. Volgens sommige analisten wil Apple de technologie van het mobiel betalen bij de volgende iPhone introduceren. Bij Apple was vrijdag niemand beschibaar voor commentaar.Authentec telt onder zijn klanten ook concurrenten van Apple, zoals Motorola, Nokia, Samsung en Texas Instruments. Authentec boekte in 2011 een omzet van 69,79 miljoen dollar. (Reuters/BO)