Apple was al het meest waardevolle bedrijf ter wereld en mag zich nu ook het meest waardevolle bedrijf aller tijden noemen.

Het bedrijf uit Cupertino in Californië bereikte maandag de grootste beurskapitalisatie ooit voor een bedrijf in de Verenigde Staten. Tijdens de handel klom het Apple-aandeel tot 664,75 dollar, wat het bedrijf een beurskapitalisatie van 623,14 miljard dollar oplevert.

Het vorige record stond op naam van Microsoft. Op 30 december 1999 bereikte het bedrijf van Bill Gates tijdens de handel een beurswaarde van 620,58 miljard dollar.

Facebook-aandeel intussen gehalveerd

Maar zo goed het ene IT-aandeel presteert, zo slecht presteert het andere. Het aandeel van de sociale-netwerksite Facebook blijft flirten met de grens van 19 dollar, wat maar de helft is van de introductiekoers toen het bedrijf van Mark Zuckerberg op 18 mei naar de beurs trok. Het aandeel noteerde op technologiebeurs Nasdaq een tijdje onder 19 dollar, maar is rond 18.25 uur ongeveer 2,6 procent gestegen tot 19,54 dollar. (Belga/KVDA)

Apple was al het meest waardevolle bedrijf ter wereld en mag zich nu ook het meest waardevolle bedrijf aller tijden noemen. Het bedrijf uit Cupertino in Californië bereikte maandag de grootste beurskapitalisatie ooit voor een bedrijf in de Verenigde Staten. Tijdens de handel klom het Apple-aandeel tot 664,75 dollar, wat het bedrijf een beurskapitalisatie van 623,14 miljard dollar oplevert. Het vorige record stond op naam van Microsoft. Op 30 december 1999 bereikte het bedrijf van Bill Gates tijdens de handel een beurswaarde van 620,58 miljard dollar. Facebook-aandeel intussen gehalveerd Maar zo goed het ene IT-aandeel presteert, zo slecht presteert het andere. Het aandeel van de sociale-netwerksite Facebook blijft flirten met de grens van 19 dollar, wat maar de helft is van de introductiekoers toen het bedrijf van Mark Zuckerberg op 18 mei naar de beurs trok. Het aandeel noteerde op technologiebeurs Nasdaq een tijdje onder 19 dollar, maar is rond 18.25 uur ongeveer 2,6 procent gestegen tot 19,54 dollar. (Belga/KVDA)