Technologieconcurrenten Apple en Samsung gaan de komende maanden proberen om hun patentenoorlog te beëindigen. Apple en Samsung hebben in talrijke landen klachten tegen elkaar ingediend voor patentinbreuken. In de zomer zou een groot proces van start gaan in Californië.

Een Californische rechter heeft er bij de twistende partijen op aangedrongen om onderhandelingen op te starten om tot een vergelijk te komen. Beide bedrijven verklaren zich daartoe akkoord.

Partners

Toch leiden zulke door de rechtbank opgelegde onderhandelingen niet noodzakelijk tot succes. Zo brachten die bijvoorbeeld geen oplossing in een zaak tussen Oracle en Google in verband met plagiaatbeschuldigingen.

Een verschil met die zaak is dat Apple en Samsung ook partners zijn. Samsung is immers een van de belangrijkste toeleveranciers van Apple en fabriceert onder andere de beeldschermen voor de iPad. (Belga/KVDA)

Technologieconcurrenten Apple en Samsung gaan de komende maanden proberen om hun patentenoorlog te beëindigen. Apple en Samsung hebben in talrijke landen klachten tegen elkaar ingediend voor patentinbreuken. In de zomer zou een groot proces van start gaan in Californië. Een Californische rechter heeft er bij de twistende partijen op aangedrongen om onderhandelingen op te starten om tot een vergelijk te komen. Beide bedrijven verklaren zich daartoe akkoord. Partners Toch leiden zulke door de rechtbank opgelegde onderhandelingen niet noodzakelijk tot succes. Zo brachten die bijvoorbeeld geen oplossing in een zaak tussen Oracle en Google in verband met plagiaatbeschuldigingen. Een verschil met die zaak is dat Apple en Samsung ook partners zijn. Samsung is immers een van de belangrijkste toeleveranciers van Apple en fabriceert onder andere de beeldschermen voor de iPad. (Belga/KVDA)