Het dispuut gaat over een juridische akte uit 1965 waarin staat dat de stad Antwerpen een optierecht heeft op de terreinen van Opel Antwerpen indien GM zijn activiteiten zou stoppen. Na de aangekondigde sluiting van de Opel-fabriek begon de haven onderhandelingen met de autobouwer om het terrein van 90 hectare industriegrond en de gebouwen te kopen, en kreeg de steun van de Vlaamse regering.

General Motors schermt in een schrijven van 4 februari met twee anonieme offertes. Zowel Peeters als het havenbestuur hebben het over een "schijnvertoning" en betreuren het gebrek aan transparantie en openheid van de Amerikanen die het optierecht naast zich neerleggen.

Peeters en Bruyninckx willen het optierecht gebruiken om maximale garanties op zoveel mogelijk nieuwe tewerkstelling te krijgen. De Antwerpse rechtbank moet zich nu uitspreken over de vraag of het havenbestuur al dan niet het optierecht kan uitoefenen.

KC

Het dispuut gaat over een juridische akte uit 1965 waarin staat dat de stad Antwerpen een optierecht heeft op de terreinen van Opel Antwerpen indien GM zijn activiteiten zou stoppen. Na de aangekondigde sluiting van de Opel-fabriek begon de haven onderhandelingen met de autobouwer om het terrein van 90 hectare industriegrond en de gebouwen te kopen, en kreeg de steun van de Vlaamse regering. General Motors schermt in een schrijven van 4 februari met twee anonieme offertes. Zowel Peeters als het havenbestuur hebben het over een "schijnvertoning" en betreuren het gebrek aan transparantie en openheid van de Amerikanen die het optierecht naast zich neerleggen. Peeters en Bruyninckx willen het optierecht gebruiken om maximale garanties op zoveel mogelijk nieuwe tewerkstelling te krijgen. De Antwerpse rechtbank moet zich nu uitspreken over de vraag of het havenbestuur al dan niet het optierecht kan uitoefenen. KC