In een toelichting bij de voorlopige jaarcijfers door het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, sprak gedelegeerd bestuurder Eddy Bruyninckx over 'een goed jaar'.

De groei met 4,6 procent van de goederenoverslag brengt het peil van de haven dan wel terug tot dat van eind 2008, toch ziet Bruyninckx het enthousiasme getemperd door de dalende cijfers van november en december.

De containeroverslag (in ton) groeide met slechts 2,2 procent, maar daarvoor verwijst het Havenbedrijf naar de hoge groeicijfers van 2010.

Vooral vloeibaar massagoed doet het opmerkelijk goed in 2011, met een groei van 12,4 procent. De voorbije jaren is veel geïnvesteerd in tankopslag, met onder meer de omvorming van vroegere stukgoedkaaien tot kaaien voor vloeibaar massagoed.

Ook het arbeidsintensieve stukgoed, met name ijzer en staal, veert met 14,7 procent op. Die toename maakt echter het verlies van de voorbije jaren nog lang niet goed. In het algemeen scoorde de tewerkstelling van havenarbeiders wel beter dan de voorbije jaren, met tot en met november 4 procent meer uitgevoerde taken dan in 2010. (Belga/BO)

In een toelichting bij de voorlopige jaarcijfers door het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, sprak gedelegeerd bestuurder Eddy Bruyninckx over 'een goed jaar'. De groei met 4,6 procent van de goederenoverslag brengt het peil van de haven dan wel terug tot dat van eind 2008, toch ziet Bruyninckx het enthousiasme getemperd door de dalende cijfers van november en december.De containeroverslag (in ton) groeide met slechts 2,2 procent, maar daarvoor verwijst het Havenbedrijf naar de hoge groeicijfers van 2010. Vooral vloeibaar massagoed doet het opmerkelijk goed in 2011, met een groei van 12,4 procent. De voorbije jaren is veel geïnvesteerd in tankopslag, met onder meer de omvorming van vroegere stukgoedkaaien tot kaaien voor vloeibaar massagoed. Ook het arbeidsintensieve stukgoed, met name ijzer en staal, veert met 14,7 procent op. Die toename maakt echter het verlies van de voorbije jaren nog lang niet goed. In het algemeen scoorde de tewerkstelling van havenarbeiders wel beter dan de voorbije jaren, met tot en met november 4 procent meer uitgevoerde taken dan in 2010. (Belga/BO)