Manuchar is al de grootste trader van natriumsulfaat, een hoofdbestanddeel van waspoeder, maar wil het voortaan ook zelf produceren. Het stapt daarom samen met het Canadese Saskatchewan Minerals, de grootste producent van natriumsulfaat in Noord-Amerika, in een project in Hermosillo in het noordwesten van Mexico. Het project omvat de exploitatie van een mijn, een nieuwe verwerkingseenheid en een opslagplaats. De totale investering bedraagt 24 miljoen dollar.

Manuchar klopte voor financiering van het project aan bij de Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (BMI), die op haar beurt haar Duitse collega DEG en de Inter-American Investment Corporation (IIC, onderdeel van de Inter-American Development Bank) inschakelde. BMI geeft een achtergestelde lening van 3 miljoen dollar, terwijl de DEG en IIC samen 15 miljoen dollar bijdragen. Hoeveel Manuchar op tafel legt, wordt niet gecommuniceerd.

Manuchar, dat in 1985 werd opgericht, is in handen van de familie Maas (35%), het management onder leiding van Philippe Huybrechs (35%) en Ackermans & van Haaren via Sofinim (30%).

Manuchar is al de grootste trader van natriumsulfaat, een hoofdbestanddeel van waspoeder, maar wil het voortaan ook zelf produceren. Het stapt daarom samen met het Canadese Saskatchewan Minerals, de grootste producent van natriumsulfaat in Noord-Amerika, in een project in Hermosillo in het noordwesten van Mexico. Het project omvat de exploitatie van een mijn, een nieuwe verwerkingseenheid en een opslagplaats. De totale investering bedraagt 24 miljoen dollar. Manuchar klopte voor financiering van het project aan bij de Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (BMI), die op haar beurt haar Duitse collega DEG en de Inter-American Investment Corporation (IIC, onderdeel van de Inter-American Development Bank) inschakelde. BMI geeft een achtergestelde lening van 3 miljoen dollar, terwijl de DEG en IIC samen 15 miljoen dollar bijdragen. Hoeveel Manuchar op tafel legt, wordt niet gecommuniceerd. Manuchar, dat in 1985 werd opgericht, is in handen van de familie Maas (35%), het management onder leiding van Philippe Huybrechs (35%) en Ackermans & van Haaren via Sofinim (30%).