Volgens de Zweedse krant betaalt Antonov 270 miljoen kroon (30,3 miljoen euro) om de fabriek van Saab in Trollhättan over te nemen.

De Zweedse overheid had vrijdag al de transactie goedgekeurd waarbij het vastgoed van Saab wordt verkocht aan de zakenman Antonov. Daarna huurt Saab de fabriek via een sale-and lease-backoperatie van de Russische investeerder.

Met de vastgoedtransactie kan Saab uiteindelijk financiële middelen vrijmaken die de autofabrikant nodig heeft om de productie te kunnen hervatten. De productiestop als gevolg van onbetaalde facturen houdt nu al twee weken aan.

Er zou ook sprake zijn van gesprekken tussen Saab en het Chinese Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) over mogelijke investeringen in de Zweedse autobouwer. Beide bedrijven delen namelijk bepaalde technologieën.

Volgens de Zweedse krant betaalt Antonov 270 miljoen kroon (30,3 miljoen euro) om de fabriek van Saab in Trollhättan over te nemen.De Zweedse overheid had vrijdag al de transactie goedgekeurd waarbij het vastgoed van Saab wordt verkocht aan de zakenman Antonov. Daarna huurt Saab de fabriek via een sale-and lease-backoperatie van de Russische investeerder. Met de vastgoedtransactie kan Saab uiteindelijk financiële middelen vrijmaken die de autofabrikant nodig heeft om de productie te kunnen hervatten. De productiestop als gevolg van onbetaalde facturen houdt nu al twee weken aan. Er zou ook sprake zijn van gesprekken tussen Saab en het Chinese Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) over mogelijke investeringen in de Zweedse autobouwer. Beide bedrijven delen namelijk bepaalde technologieën.