De goedkeuring door de Food & Drug Administration (FDA) is een opsteker voor de Luikse farmagroep, die zo de cruciale Amerikaanse markt ziet opengaan voor haar anticonceptiepil. Mithra en zijn partner Mayne Pharma hopen de pil onder de merknaam Nextstellis nog in de eerste helft van 2021 in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

Een goede maand geleden had Canada als eerste land ter wereld al de anticonceptiepil van Mithra goedgekeurd.

Eind maart liet de Commissie voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) ook weten dat ze overtuigd is van de veiligheid en het nut van de anticonceptiepil van Mithra. Als de Europese Commissie dat advies volgt - wat in de overgrote meerderheid van de gevallen gebeurt - dan mag Mithra zich opmaken om samen met partner Gedeon Richter vanaf eind tweede kwartaal in de hele Europese Unie zijn waren te slijten. Dat zal gebeuren onder de merknaam Drovelis.

De goedkeuring door de Food & Drug Administration (FDA) is een opsteker voor de Luikse farmagroep, die zo de cruciale Amerikaanse markt ziet opengaan voor haar anticonceptiepil. Mithra en zijn partner Mayne Pharma hopen de pil onder de merknaam Nextstellis nog in de eerste helft van 2021 in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Een goede maand geleden had Canada als eerste land ter wereld al de anticonceptiepil van Mithra goedgekeurd. Eind maart liet de Commissie voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) ook weten dat ze overtuigd is van de veiligheid en het nut van de anticonceptiepil van Mithra. Als de Europese Commissie dat advies volgt - wat in de overgrote meerderheid van de gevallen gebeurt - dan mag Mithra zich opmaken om samen met partner Gedeon Richter vanaf eind tweede kwartaal in de hele Europese Unie zijn waren te slijten. Dat zal gebeuren onder de merknaam Drovelis.