Eerder werd al bekend dat Remington faillissementsbescherming wilde aanvragen. Het tweehonderd jaar oude Remington behoort tot de bekendste vuurwapenfabrikanten van de Verenigde Staten. Er werken 3500 mensen. De onderneming is sinds 2007 eigendom van investeringsmaatschappij Cerberus.

Remington heeft een deal gesloten met zijn schuldeisers waarbij die de controle over het bedrijf overnemen van Cerberus in ruil voor een verlaging van de schuld en een financiële injectie.

Fabrikanten van vuurwapens in de VS staan onder toenemende druk van de publieke opinie. Vooral de dodelijke schietpartij op een school in Florida in februari heeft geleid tot een roep voor strengere regels bij de verkoop van wapens. Veel grote winkelbedrijven leggen de verkoop van wapens inmiddels al aan banden.

Eerder werd al bekend dat Remington faillissementsbescherming wilde aanvragen. Het tweehonderd jaar oude Remington behoort tot de bekendste vuurwapenfabrikanten van de Verenigde Staten. Er werken 3500 mensen. De onderneming is sinds 2007 eigendom van investeringsmaatschappij Cerberus.Remington heeft een deal gesloten met zijn schuldeisers waarbij die de controle over het bedrijf overnemen van Cerberus in ruil voor een verlaging van de schuld en een financiële injectie.Fabrikanten van vuurwapens in de VS staan onder toenemende druk van de publieke opinie. Vooral de dodelijke schietpartij op een school in Florida in februari heeft geleid tot een roep voor strengere regels bij de verkoop van wapens. Veel grote winkelbedrijven leggen de verkoop van wapens inmiddels al aan banden.