Volgens De Tijd zijn de Amerikaanse bedrijven niet te spreken over de ingreep die bij specialisten bekendstaat als de onderkapitalisatieregel (thincap). Die moet verhinderen dat bedrijven te veel geld ontlenen in verhouding tot hun eigen vermogen. Een dergelijke regel bestond al, maar werd door de regering aan veel strengere voorwaarden onderworpen.

De aangepaste regelgeving werd al goedgekeurd door de ministerraad maar moet nog groen licht krijgen van de Kamer. De onvrede bij de Amerikanen gaat zo ver dat de Amerikaanse kamer van koophandel voor België (AmCham) fractieleiders in de Kamer contacteert om de onderkapitalisatieregel alsnog te amenderen.

"De maatregel treft coördinatiecentra die vanuit België geld bij buitenlandse filialen ontlenen om het geld vervolgens aan andere buitenlandse zusterbedrijven uit te lenen", zegt advocaat Werner Heyvaert (JonesDay) en lid van het Juridisch en Fiscaal Comité van AmCham.

In ons land zijn 900 Amerikaanse bedrijven aanwezig, goed voor 140.000 directe jobs. De Amerikaanse groepen investeerden tot eind 2010 in het totaal zowat 73,5 miljard dollar (bijna 55 miljard euro) in België. Van alle buitenlandse investeerders staan de Amerikanen op de tweede plaats, na Frankrijk. (Belga/BO)

Volgens De Tijd zijn de Amerikaanse bedrijven niet te spreken over de ingreep die bij specialisten bekendstaat als de onderkapitalisatieregel (thincap). Die moet verhinderen dat bedrijven te veel geld ontlenen in verhouding tot hun eigen vermogen. Een dergelijke regel bestond al, maar werd door de regering aan veel strengere voorwaarden onderworpen. De aangepaste regelgeving werd al goedgekeurd door de ministerraad maar moet nog groen licht krijgen van de Kamer. De onvrede bij de Amerikanen gaat zo ver dat de Amerikaanse kamer van koophandel voor België (AmCham) fractieleiders in de Kamer contacteert om de onderkapitalisatieregel alsnog te amenderen. "De maatregel treft coördinatiecentra die vanuit België geld bij buitenlandse filialen ontlenen om het geld vervolgens aan andere buitenlandse zusterbedrijven uit te lenen", zegt advocaat Werner Heyvaert (JonesDay) en lid van het Juridisch en Fiscaal Comité van AmCham. In ons land zijn 900 Amerikaanse bedrijven aanwezig, goed voor 140.000 directe jobs. De Amerikaanse groepen investeerden tot eind 2010 in het totaal zowat 73,5 miljard dollar (bijna 55 miljard euro) in België. Van alle buitenlandse investeerders staan de Amerikanen op de tweede plaats, na Frankrijk. (Belga/BO)