Nu heeft Amazon nog maar vier kassaloze filialen: drie in thuisstad Seattle en een in Chicago. Met sensoren en camera's registreren de winkels wat mensen meenemen en rekenen dat automatisch af via hun rekening bij Amazon. In de schappen zitten ook weegschalen, die controleren of iemand niet stiekem bijvoorbeeld een extra fles sinaasappelsap meepikt.

De laatste tijd richt Amazon zich steeds meer op de supermarktsector. Vorig jaar nam het bedrijf in de VS al supermarktketen Whole Foods over.

Amazon heeft inmiddels ook concurrentie op het kassaloze vlak. Standard Cognition, dat actief is in kunstmatige intelligentie, heeft onlangs een kassaloze supermarkt geopend in San Francisco. Ook Microsoft werkt aan technologie daarvoor.

De onderneming zelf weigerde commentaar te geven op het bericht van Bloomberg.

Nu heeft Amazon nog maar vier kassaloze filialen: drie in thuisstad Seattle en een in Chicago. Met sensoren en camera's registreren de winkels wat mensen meenemen en rekenen dat automatisch af via hun rekening bij Amazon. In de schappen zitten ook weegschalen, die controleren of iemand niet stiekem bijvoorbeeld een extra fles sinaasappelsap meepikt. De laatste tijd richt Amazon zich steeds meer op de supermarktsector. Vorig jaar nam het bedrijf in de VS al supermarktketen Whole Foods over. Amazon heeft inmiddels ook concurrentie op het kassaloze vlak. Standard Cognition, dat actief is in kunstmatige intelligentie, heeft onlangs een kassaloze supermarkt geopend in San Francisco. Ook Microsoft werkt aan technologie daarvoor.De onderneming zelf weigerde commentaar te geven op het bericht van Bloomberg.