'Het is niet omdat jullie werknemers 15 dollar betalen per uur dat jullie een "progressieve werkplek" zijn, wanneer jullie werknemers doen plassen in flesjes water', zo had Pocan geschreven op de microblogsite Twitter.

Amazon ontkende eerst. 'Gelooft u dat plasverhaal echt? Dan zou er niemand voor ons werken', reageerde een officieel Amazon-account op Twitter. Maar nadat verschillende media met getuigenissen van werknemers waren gekomen, verontschuldigde Amazon zich bij Pocan. 'We weten dat chauffeurs soms moeilijk een toilet kunnen vinden vanwege het verkeer of omdat ze op kleine wegen rijden, en zeker nu in coronatijden veel openbare wc's gesloten zijn', aldus Amazon.

Vakbonden

Volgens Amazon gaat het om een probleem waarmee de hele sector kampt. 'We willen dit oplossen. We weten nog niet hoe, maar we zullen oplossingen zoeken.' De politicus reageerde met een 'zucht'. 'Het gaat niet om mij, maar wel om jullie werknemers, die jullie niet met genoeg respect en waardigheid behandelen', tweette hij. 'Erken de onvoldoende arbeidsomstandigheden die jullie voor al jullie werknemers hebben gecreëerd en doe er iets aan.'

Pocan riep Amazon ook op om vakbonden toe te laten. Begin deze week eindigde nog een stemming over de oprichting van een vakbond in een magazijn van de webwinkelgigant in Alabama. Het zou de eerste vakbond zijn bij Amazon in de Verenigde Staten. De resultaten van de stemming zijn nog niet bekend.

'Het is niet omdat jullie werknemers 15 dollar betalen per uur dat jullie een "progressieve werkplek" zijn, wanneer jullie werknemers doen plassen in flesjes water', zo had Pocan geschreven op de microblogsite Twitter. Amazon ontkende eerst. 'Gelooft u dat plasverhaal echt? Dan zou er niemand voor ons werken', reageerde een officieel Amazon-account op Twitter. Maar nadat verschillende media met getuigenissen van werknemers waren gekomen, verontschuldigde Amazon zich bij Pocan. 'We weten dat chauffeurs soms moeilijk een toilet kunnen vinden vanwege het verkeer of omdat ze op kleine wegen rijden, en zeker nu in coronatijden veel openbare wc's gesloten zijn', aldus Amazon.Volgens Amazon gaat het om een probleem waarmee de hele sector kampt. 'We willen dit oplossen. We weten nog niet hoe, maar we zullen oplossingen zoeken.' De politicus reageerde met een 'zucht'. 'Het gaat niet om mij, maar wel om jullie werknemers, die jullie niet met genoeg respect en waardigheid behandelen', tweette hij. 'Erken de onvoldoende arbeidsomstandigheden die jullie voor al jullie werknemers hebben gecreëerd en doe er iets aan.' Pocan riep Amazon ook op om vakbonden toe te laten. Begin deze week eindigde nog een stemming over de oprichting van een vakbond in een magazijn van de webwinkelgigant in Alabama. Het zou de eerste vakbond zijn bij Amazon in de Verenigde Staten. De resultaten van de stemming zijn nog niet bekend.