Alle Delhaize-winkels zijn maandag geopend, bevestigt de woordvoerder van de retailer. Het is de eerste keer sinds de aankondiging van de herstructurering dat er geen vestigingen gesloten blijven door acties.

Delhaize België kondigde aan dat de komende drie jaar 2.500 banen bedreigd zijn en mogelijk veertien supermarkten in eigen beheer worden stopgezet. De directie wil ook de loon- en arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers aanpassen.

Maandag is er vakbondsoverleg gepland en woensdag om 13 uur is er een bijzondere ondernemingsraad bij het bedrijf.

De christelijke vakbond herhaalt dat er geen sprake is van snelle onderhandelingen, zoals de directie dat wilde. "De cruciale onderhandelingen zullen niet voor september plaatsvinden", zegt de Luikse vakbondssecretaris Brigitte Streel. (Belga/MI)

Alle Delhaize-winkels zijn maandag geopend, bevestigt de woordvoerder van de retailer. Het is de eerste keer sinds de aankondiging van de herstructurering dat er geen vestigingen gesloten blijven door acties. Delhaize België kondigde aan dat de komende drie jaar 2.500 banen bedreigd zijn en mogelijk veertien supermarkten in eigen beheer worden stopgezet. De directie wil ook de loon- en arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers aanpassen. Maandag is er vakbondsoverleg gepland en woensdag om 13 uur is er een bijzondere ondernemingsraad bij het bedrijf. De christelijke vakbond herhaalt dat er geen sprake is van snelle onderhandelingen, zoals de directie dat wilde. "De cruciale onderhandelingen zullen niet voor september plaatsvinden", zegt de Luikse vakbondssecretaris Brigitte Streel. (Belga/MI)