Televisiedienstengroep Alfacam is failliet verklaard door de Antwerpse rechtbank van koophandel. Er werden drie curatoren aangesteld.

Vrijdagmorgen werd op de Antwerpse rechtbank van koophandel het verzoek van Alfacam tot afsluiting van de WCO-II-procedure behandeld.

Met het afsluiten van die fase volgens de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO), vervalt de bescherming van Alfacam tegen de schuldeisers en kan de rechtbank een faillissement uitspreken. De rechtbank ging op het verzoek in en sprak het faillissement ook meteen uit. Er werden daarbij drie curatoren aangeduid: Eddy Van Camp, Ilse Mertens en Alain Van Den Cloot.

Maandag raakte al bekend dat de aangekondigde onderhandelingen over een noodkrediet met de banken op niets waren uitgedraaid.

In een reactie verklaarde CEO Sven Marinus dat hij door de financiële problemen nooit het volledige potentieel van de onderneming heeft kunnen gebruiken. Het bedrijf zal intussen draaiende gehouden worden, met de steun van de banken.

Alfacam telt 120 werknemers en verzorgt onder meer uitzendingen van grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en de wereldbeker voetbal.

De Vlaamse overheid stemde er in 2011 mee in om via de zogenaamde Gigarant-regeling van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) borg te staan voor 80 procent van de kredieten van het televisiedienstenbedrijf. Op die manier dreigt Vlaanderen nu 16,2 miljoen euro te verliezen. (Belga/BO)

Televisiedienstengroep Alfacam is failliet verklaard door de Antwerpse rechtbank van koophandel. Er werden drie curatoren aangesteld.Vrijdagmorgen werd op de Antwerpse rechtbank van koophandel het verzoek van Alfacam tot afsluiting van de WCO-II-procedure behandeld. Met het afsluiten van die fase volgens de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO), vervalt de bescherming van Alfacam tegen de schuldeisers en kan de rechtbank een faillissement uitspreken. De rechtbank ging op het verzoek in en sprak het faillissement ook meteen uit. Er werden daarbij drie curatoren aangeduid: Eddy Van Camp, Ilse Mertens en Alain Van Den Cloot. Maandag raakte al bekend dat de aangekondigde onderhandelingen over een noodkrediet met de banken op niets waren uitgedraaid. In een reactie verklaarde CEO Sven Marinus dat hij door de financiële problemen nooit het volledige potentieel van de onderneming heeft kunnen gebruiken. Het bedrijf zal intussen draaiende gehouden worden, met de steun van de banken.Alfacam telt 120 werknemers en verzorgt onder meer uitzendingen van grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en de wereldbeker voetbal. De Vlaamse overheid stemde er in 2011 mee in om via de zogenaamde Gigarant-regeling van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) borg te staan voor 80 procent van de kredieten van het televisiedienstenbedrijf. Op die manier dreigt Vlaanderen nu 16,2 miljoen euro te verliezen. (Belga/BO)