De winst bedroeg 136 miljoen dollar, na rode cijfers ten belope van 454 miljoen dollar een jaar eerder.

Alcoa-topman Klaus Kleinfeld schroefde maandag in New York ook de groeiprognose op. Tijdens de crisis had Alcoa niet enkel de bestellingen zien terugvallen, maar daalden ook de aluminiumprijzen fors. Beiden zijn ondertussen hersteld.

Alcoa schrapte tijdens de crisis tienduizenden banen, verkocht afdelingen en verlaagde de productie. De maatregelen zadelden Alcoa een kwartaal eerder nog met hoge verliezen op.

Alcoa opent traditioneel het resultatenseizoen in de VS. Dinsdag legt chipfabrikant Intel zijn cijfers voor.

De winst bedroeg 136 miljoen dollar, na rode cijfers ten belope van 454 miljoen dollar een jaar eerder. Alcoa-topman Klaus Kleinfeld schroefde maandag in New York ook de groeiprognose op. Tijdens de crisis had Alcoa niet enkel de bestellingen zien terugvallen, maar daalden ook de aluminiumprijzen fors. Beiden zijn ondertussen hersteld. Alcoa schrapte tijdens de crisis tienduizenden banen, verkocht afdelingen en verlaagde de productie. De maatregelen zadelden Alcoa een kwartaal eerder nog met hoge verliezen op. Alcoa opent traditioneel het resultatenseizoen in de VS. Dinsdag legt chipfabrikant Intel zijn cijfers voor.