Er komen geen herstructureringen in de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit van Alcatel-Lucent in Antwerpen, zegt CEO Michel Combes. Bijsturingen van de andere functies zijn mogelijk.

Het Shift Plan van Alcatel-Lucent zal niet raken aan de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit van Alcatel-Lucent (ALU) in Antwerpen, zegt Michel Combes. "Er is een duidelijke, sterke toekomst voor ALU in België. In België zijn de belangrijkste bijsturingen al een paar jaar geleden gebeurd. België heeft zich toen gericht op twee gebieden: IP (internet protocol) en ultrasnelle vaste netwerktoegang. In IP is België buiten de VS het grootste ontwikkelingscentrum voor routing en transmissie. In ultrasnelle vaste netwerktoegang (VDSL,nvdr) is België het enige of het voornaamste centrum dat we hebben in Europa. België is daarmee al helemaal gefocust op mijn doelstellingen. Daarom willen we België houden zoals het is."

Directeur strategie en innovatie Philippe Keryer wees erop dat Antwerpen een prima palmares heeft in het omzetten van onderzoek in producten, zoals recent nog met de nieuwe vectoring technologie die Belgacom uitrolt.

Maar Michel Combes verstopte niet dat er buiten de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen jobs in Antwerpen jobs kunnen worden geschrapt. "Er zullen bijsturingen zijn in alle landen waar we werken. Er zijn niet alleen R&D capaciteiten, maar ook bedrijfsfuncties en implementatiefuncties. De precieze impact reserveer ik voor de discussies met de vakbonden. Maar mijn kristalheldere antwoord is dat België in de voorbije jaren een voorbeeld is van een succesvolle overgang naar technologieën die op de lange termijn een toekomst hebben. ALU in België is in een zeer goede positie om vooruit te gaan."

Alcatel-Lucent rondt deze maand onderhandelingen met de vakbonden af waarbij 203 jobs verloren gaan, meldde eerder woordvoerster Kathleen De Smedt. Namen wordt daar erg getroffen, maar verdwijnt niet. Alcatel ontwikkelde er onder meer toepassingen voor betalingen of e-handel. Dat zijn activiteiten die het Shift Plan wil afbouwen.

Er komen geen herstructureringen in de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit van Alcatel-Lucent in Antwerpen, zegt CEO Michel Combes. Bijsturingen van de andere functies zijn mogelijk. Het Shift Plan van Alcatel-Lucent zal niet raken aan de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit van Alcatel-Lucent (ALU) in Antwerpen, zegt Michel Combes. "Er is een duidelijke, sterke toekomst voor ALU in België. In België zijn de belangrijkste bijsturingen al een paar jaar geleden gebeurd. België heeft zich toen gericht op twee gebieden: IP (internet protocol) en ultrasnelle vaste netwerktoegang. In IP is België buiten de VS het grootste ontwikkelingscentrum voor routing en transmissie. In ultrasnelle vaste netwerktoegang (VDSL,nvdr) is België het enige of het voornaamste centrum dat we hebben in Europa. België is daarmee al helemaal gefocust op mijn doelstellingen. Daarom willen we België houden zoals het is." Directeur strategie en innovatie Philippe Keryer wees erop dat Antwerpen een prima palmares heeft in het omzetten van onderzoek in producten, zoals recent nog met de nieuwe vectoring technologie die Belgacom uitrolt. Maar Michel Combes verstopte niet dat er buiten de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen jobs in Antwerpen jobs kunnen worden geschrapt. "Er zullen bijsturingen zijn in alle landen waar we werken. Er zijn niet alleen R&D capaciteiten, maar ook bedrijfsfuncties en implementatiefuncties. De precieze impact reserveer ik voor de discussies met de vakbonden. Maar mijn kristalheldere antwoord is dat België in de voorbije jaren een voorbeeld is van een succesvolle overgang naar technologieën die op de lange termijn een toekomst hebben. ALU in België is in een zeer goede positie om vooruit te gaan." Alcatel-Lucent rondt deze maand onderhandelingen met de vakbonden af waarbij 203 jobs verloren gaan, meldde eerder woordvoerster Kathleen De Smedt. Namen wordt daar erg getroffen, maar verdwijnt niet. Alcatel ontwikkelde er onder meer toepassingen voor betalingen of e-handel. Dat zijn activiteiten die het Shift Plan wil afbouwen.